Kennedy priznal, da je v Centralnem parku odvrgel poginulo medvedko

Svet 05. Avg 202414:11 0 komentarjev
Robert F. Kennedy mlajši
Robert F. Kennedy mlajši (Foto: PROFIMEDIA)

Neodvisni ameriški predsedniški kandidat Robert F. Kennedy mlajši je na omrežju X objavil videoposnetek, v katerem je priznal, da je leta 2014 v Centralnem parku v New Yorku odvrgel poginulo medvedko. To je v kombi naložil, potem ko jo je povozila voznica pred njim. Ko pa je ugotovil, da medvedke ne bo mogel odpeljati domov, je z okajenimi prijatelji skoval načrt za dogodek, ki je dolgo begal Newyorčane.

Na posnetku, ki ga je Robert F. Kennedy mlajši v nedeljo objavil na omrežju X, ameriški komičarki Roseanne Barr opisuje bizarne okoliščine. Incident je pred desetimi leti razburil Newyorčane, poroča BBC.

Kot je pojasnil, je mlado medvedko več deset kilometrov zunaj mesta New York do smrti zbila ženska, ki se je vozila pred njim. Kennedy, ki je bil namenjen k skupini prijateljev, s katerimi so tisti dan šli na lov na sokole, je medvedko naložil v kombi, da bi jo kasneje odrl in obdržal meso.

Z razkritjem bizarne zgodbe je tako prehitel tabloid The New Yorker, ki naj bi v kratkem objavil podrobnosti tega dogodka.

“Medvedko, ki je bila v zelo dobrem stanju, sem nameraval odreti, meso pa nato dati v zamrzovalnik,” je dejal na posnetku in pojasnil, da je to v ameriški zvezni državi New York dovoljeno, če nekdo medveda povozi. To drži, a kot ob tem navaja BBC, je treba takšno dejanje prijaviti pristojnim organom, česar pa Kennedy ni storil.

Kot je povedal, se je tisti dan lov na sokole zavlekel v večerne ure. Po večerji v New Yorku je ugotovil, da se zaradi pozne ure ne bo mogel vrniti v domači Westchester, ampak bo moral naravnost na letališče, zato je skoval drug načrt. “Bilo je pozno in moral sem na letališče, medvedko pa sem še vedno imel v avtu, kjer je nisem mogel pustiti,” je pojasnil.

Ideja o uprizoritvi nesreče navdušila okajene prijatelje

Ker je bilo v tistem času veliko poročil o kolesarskih nesrečah v New Yorku, v kombiju pa je imel tudi staro kolo, se je odločil, da bo uprizoril kolesarsko nesrečo z medvedko v newyorškem parku. Idejo je, kot je še povedal, takoj podprlo tudi nekaj njegovih okajenih prijateljev. Sam takrat, kot je poudaril, ni pil alkohola.

Naslednji dan je bila zgodba o najdeni poginuli medvedki v grmovju parka, ob katerem je bilo kolo, ena od osrednjih novic dneva. “Bilo je na prvih straneh vseh časopisov. Tudi ko sem prižgal televizijo, so bili prizori rumenih trakov, številnih policistov in celo helikopterja, ki je krožil nad parkom. Rekel sem si, o moj bog, kaj sem storil,” se je spominjal dogodka. Kot je dejal, ga je bilo strah, da bodo policisti na kolesu našli njegove prstne odtise. “Kmalu zatem je zgodba na srečo poniknila,” je dodal.

Zgodba je bila misteriozna tudi zato, ker medvedi niso običajni prebivalci Centralnega parka v New Yorku. Zaradi trupla medvedke, ki ga je našla presenečena sprehajalka s psom, so bili dodobra razburjeni tudi Newyorčani.

Preiskovalci nesreče so kmalu ugotovili, da je medvedko zbil avto in ne kolo. Kljub temu je takrat ostalo veliko neodgovorjenih vprašanj: kako je medvedka končala v Centralnem parku, je bil posredi tudi krivolov, je medvedka poginila v parku ali so jo tja odvrgli?

Centralni park v New Yorku
Foto: (PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!