Ker so ga sojetniki tolažili, se je čez leta kot župan zahvalil na poseben način

Svet 17. Avg 202418:02 1 komentar
Videm (Foto: PROFIMEDIA)

Župan občine Bardo v Furlaniji-Julijski krajini Mauro Pinosa je zaporu v Vidmu podaril 35 hladilnikov v zahvalo za tolažbo, ki jo je od sojetnikov prejel pred 44 leti med prestajanjem osemdnevne kazni zaradi neustreznega orožnega dovoljenja.

Mauro Pinosa je za 35 hladilnikov zbral skupaj 5.250 evrov in s tem zagotovil, da bo hladilnik nameščen v vsaki od 35 celic. Pinosa je v zaporu v Vidmu preživel osem dni, potem ko je na tamkajšnjem strelišču uporabil novo pištolo, preden je prejel dokumente o podaljšanju orožnega dovoljenja.

“Moj svet se je takrat podrl,” je o prestajanju kazni dejal za italijanski časnik. Kljub temu da je v zaporu preživel samo osem dni, je bilo to po njegovih navedbah “dovolj, da je razumel, kaj pomeni odvzeta prostost”. “Odkril sem drugačen svet, za katerega nisem vedel, da ga bom kdaj spoznal. Bil sem zelo vznemirjen, a ljudje, s katerimi sem delil celico, me niso nehali tolažiti,” je še dodal.

Po obsodbi, ki jo je pred 44 leti izdalo prvostopenjsko sodišče, ga je prizivno sodišče v Trstu na koncu sicer oprostilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje