Poskus atentata na Trumpa: pet agentov tajne službe na prisilni dopust

Svet 24. Avg 202411:09 2 komentarja
poskus atentata na Trumpa
Foto: PROFIMEDIA

Najmanj pet agentov tajne službe ZDA je moralo na prisilni dopust zaradi slabega ukrepanja v času poskusa atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa 13. julija v kraju Butler v Pensilvaniji, so v petek poročali ameriški mediji.

Televizija Fox News poroča, da je moral na prisilni dopust tajni agent iz Trumpove ekipe in štirje agenti iz urada v pensilvanskem Pittsburghu. Omenjeni agenti so sicer še naprej zaposleni, vendar ne smejo delati na terenu, ampak le v pisarnah.

Tajna služba sicer še vedno ni ugotovila, kako je lahko Thomas Matthew Crooks usodnega dne izstrelil več nabojev proti Trumpu in ga zadel v desni uhelj. Po incidentu je odstopila direktorica tajne službe Kimberly Cheatle, Fox News pa poroča, da je tajna služba pred Trumpovim zborovanjem v Butlerju dobila informacije, da grozi napad s strani Irana.

“Tajna služba ZDA nadaljuje pregled zagotavljanja nalog in preučuje procese, postopke in dejavnike, ki so privedli do te operativne napake,” je sporočil tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi. FBI je pred tem navedel, da je Crooks plezal po ceveh zgradb v bližini Trumpovega zborovanja. Nato je prečkal več streh, preden je našel strelski položaj na vrhu stavbe približno 150 metrov od kraja, kjer je imel Trump govor.

Vsaj 90 minut pred streljanjem so lokalni policisti Crooksova besedilna sporočila na internetu poslali kolegom kot sumljiva. Kljub temu ga niso prijeli in ustavili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje