Ker sta se poročila, sta ostala brez službe

Magazin 05. Okt 202404:52 0 komentarjev
poroka
PROFIMEDIA

Ljubezen včasih ne premaga vsega. V Vatikanu sta zaljubljenca zaradi poroke ostala brez službe.

Mladoporočenca, ki so ju italijanski mediji zaradi ‘tragične’ zgodbe poimenovali Romeo in Julija, sta zaradi ljubezni ostala brez službe.

Oba sta bila že več let zaposlena v vatikanski banki, ki se je na začetku poletja odločila, da bo prepovedala poroke med zaposlenimi. Mladi par, ki je bil takrat še zaročen, pa se je kljub temu odločil za poroko.

Odločitev banke o prepovedi poroke med zaposlenimi je začela veljati septembra. Takrat so nadrejeni mladoporočenca obvestili, da mora eden od njiju dati odpoved –v nasprotnem primeru bosta službo izgubila oba, poroča Guardian.

Ker v 30-dnevnem roku nihče ni upošteval želje delodajalca, so v torek oba odpustili.

Banka: Težka odločitev

Vatikanska banka je prekinitev delovnega razmerja opisala za “težko odločitev”, obenem pa pojasnila, da sta kršila interne predpise podjetja, ki so jih sprejeli z namenom preprečevanja nepotizma.

“S prepovedjo smo se želeli izogniti tveganju ugleda zaradi obtožb o nepotizmu in morebitnem navzkrižju interesov pri poslovanju zavoda,” so zapisali v izjavi.

Dodali so, da namen prepovedi nikakor ni bil poseči v pravico dveh oseb do sklenitve zakonske zveze.

Mladoporočenca sta se obrnila na papeža

Mladoporočenca sta se zaradi pravil vatikanske banke septembra obrnila tudi na papeža Frančiška, ki je pravilu sicer pritrdil, položaj zakoncev pa kljub temu označil za “nepravičnega”.

V pravilu vatikanska banka, ki so jo v preteklih letih pretresli številni škandali, prepoveduje poroko zaposlenih z osebami, ki imajo sklenjeno delovno razmerje v drugih vatikanskih institucijah. Pravilo je banka objavila šele zatem, ko so nezadovoljni zaposleni z njim seznanili italijanske medije.

Italijanski časnik Il Messaggero je poročal, da bi par lahko zadevo predložil vatikanskemu sodišču.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!