Kraljica Elizabeta II. se še ne počuti dovolj staro

Magazin 19. Okt 202121:32 > 21:56 0 komentarjev
Elizabeta kraljica
PROFIMEDIA

Britanska kraljica Elizabeta II. je zavrnila hudomušno nagrado za starejše, ki jo podeljuje britanska revija The Oldie, ker da pri 95 letih še ne izpolnjuje kriterijev za to nagrado, je sporočila revija. "Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti," so reviji sporočili iz kraljičine palače.

Mesečnik The Oldie, ki je že julija zaprosil palačo, naj kraljico vprašajo, ali bi sprejela njihovo letno nagrado, ki so jo pred tem že podelili njenemu pokojnemu možu in njeni materi.

Konec avgusta jim je iz Balmorala na Škotskem odgovoril kraljičin osebni tajnik Tom Laing-Baker in se v imenu kraljice opravičil. “Njeno veličanstvo verjamejo, da je človek star toliko, kot se počuti. In kraljica meni, da ne izpolnjuje zahtevanih kriterijev, da bi lahko sprejela to nagrado, upa pa, da boste lahko našli bolj zaslužnega prejemnika,” je sporočil.

Pismo so objavili v novembrski izdaji revije. Hudomušno nagrado, ki je namenjena priznanju dosežkov starejših ljudi, pa so namenili francosko-ameriški igralki in plesalki Leslie Caron, ki ima “šele” 90 let, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

The Oldie je sicer britanska mesečna revija, napisana za starejše, in “lahka alternativa tisku, ki je obseden z mladostjo in zvezdniki”, kot piše na njihovi spletni strani. Revija deluje od leta 1992.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!