Kuharska mojstrica delila trike, kako nasekljati čebulo brez solz

Navdih 06. Jun 202418:08 0 komentarjev
Sekljanje čebule
Foto: PROFIMEDIA

Čebula je nepogrešljiva sestavina v številnih jedeh, saj jim izboljša okus in doda aromo. A je sekljanje lahko prav mučno, saj čebula marsikoga spravi v jok. Ena najbolj znanih ameriških televizijskih kuharic je delila nekaj trikov, kako jo seklja, pri tem pa ne potoči solze.

Čebula daje vsaki jedi poseben okus in je nepogrešljiva sestavina v kulinariki, a je lahko precej mučno, ko jo je treba nasekljati.

Slavna ameriška kuharica Martha Stewart je delila nekaj trikov, kako se izogne nenadzorovanim solzam.

Čebulo vedno seklja ob odprtem ognju, kot je na primer plinski štedilnik, če tega nimate, lahko prižgete svečo, piše portal Krstarica. Kot pravi Stewart, ob tej tehniki skoraj nikoli ne joka – pa četudi je potrebno nasekljati večjo količino čebule.

Pojasnila je še, da vedno uporablja zelo oster nož, saj topa rezila poškodujejo čebulno lupino, ob tem pa se bo sprostilo več snovi, ki dražijo oči in nos. Zato Stewart svetuje uporabo dobro nabrušenega noža, prav tako lahko pomaga, če rezilo natrete z limoninim sokom, kar bo nevtraliziralo oster vonj čebule.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!