Letalska družba zaradi turbulenc z jedilnika umika priljubljeno jed

Svet 02. Avg 202409:51 0 komentarjev
Korean Air
Korean Air (Foto: PROFIMEDIA)

Letalska družba Korean Air zaradi vse pogostejših turbulenc s svojega jedilnika umika zelo priljubljeno jed – instantne rezance. Nekateri potniki si jih bodo kljub temu še lahko privoščili.

Da je letalska družba med potniki znana po hrani, ki jo ponuja na letalu, je nekoliko nenavadno. Da je ta hrana med potniki zelo priljubljena, pa morda celo še nekoliko bolj nepričakovano. A ravno to velja za korejsko letalsko družbo Korean Air, ki potnikom na letalih že vrsto let ponuja instantne rezance – in to celo zastonj.

Zato je mnoge presenetilo, da rezanci potnikom v ekonomskem razredu kmalu ne bodo več na voljo. Prevoznik je namreč sporočil, da jed z drugo polovico avgusta umika z jedilnika. Kot razlog je navedel vse pogostejše turbulence in z njimi povezane opekline, piše BBC.

“S 15. avgustom dalje z jedilnika v ekonomskem razredu umikamo skodelico instantnih rezancev. Povečana tveganja za turbulence in ozki prehodi v letalu lahko vodijo v opekline,” so dejali na sedežu Korean Air. Potnikom v poslovnem in prvem razredu bo jed še vedno na voljo, saj je med sedeži več prostora, prigrizke pa potnikom strežejo posamično.

instant rezanci
Foto: PROFIMEDIA

“V ekonomskem razredu postrežemo tudi več rezancev naenkrat, potniki so stisnjeni skupaj, verjetnost opeklin pa je zato še toliko večja,” je dodatno pojasnil Korean Air. V izjavi je prevoznik tudi navedel, da se je od leta 2019 število turbulenc podvojilo.

Potnikom v ekonomskem razredu bodo na večurnih letih od druge polovice meseca dalje na voljo drugi brezplačni prigrizki: sendviči, hrenovke v koruzni srajčki in hrustljavi zavitki, polnjeni z mesom, sirom ali zelenjavo, poroča BBC.

Kljub nadomestilu je poteza letalskega prevoznika na družbenih omrežjih sprožila burne razprave. Nekateri uporabniki so odločitev pozdravili, drugi so ogorčeni. “Ali kava in čaj nista vroča,” se glasi eden izmed komentarjev. “Zelo dobra odločitev. Vedno me je skrbelo, da se bom opekel,” pa je v komentar zapisal drugi uporabnik.

Še eden izmed komentatorjev je dodal, da je že dolgo upal, da bodo rezance z jedilnika umaknili zaradi neprijetnega vonja.

Turbulenca je eden od najbolj nepredvidljivih vremenskih pojavov. Nedavne raziskave kažejo, da se verjetnost hudih turbulenc s podnebnimi spremembami veča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!