Lewis Hamilton si želi več žensk v formuli 1 in Brad Pitt naj bi mu pomagal

Magazin 06. Mar 202317:15
Lewis Hamilton
Profimedia

Skoraj 50 let je minilo, odkar je ženska nazadnje nastopila kot voznica v formuli 1, a Lewis Hamilton v sodelovanju z Bradom Pittom želi, da bi njegov film v prihodnosti ta motošport naredil bolj vključujoč za ženske. O projektu še ni veliko znanega, sodeloval bo megazvezdnik Pitt, film bo režiral Joseph Kosinski (zadnji Top Gun), producent pa je Mercedes, piše Mirror.

Samo vprašanje časa je, kdaj se bo ženska vrnila na štart dirke v formuli 1, zato si Lewis Hamilton želi to videti tudi v živo, ko bo sam debitiral na velikem platnu. Mercedes bo nastopil kot producent za zdaj še neimenovanega filma, ki bo postavljen v prihodnost, kjer bodo trenutne mantre motošporta le še oddaljen spomin. Dvakratni dobitnik oskarja Brad Pitt je na čelu igralske zasedbe, toda Hamilton je zelo zaskrbljen, ko gre za zvezdnice filma. Ali, natančneje, vloge, ki jih te ženske prikazujejo, saj je poudaril željo, da bi v produkciji izpodbijal spolne norme. Kot edini temnopolti dirkač na dirkališču F1 se je Hamilton v svoji bleščeči karieri spopadal s težavami glede raznolikosti in želi svoj film uporabiti kot sredstvo za spodbujanje sprememb.

Profimedia

“Moja naloga in odgovornost je, da spodbujam, da naš šport postane bolj raznolik,” je novinarjem dejal sedemkratni svetovni prvak. “V smislu raznolikosti in zastopanosti si želim, da bi bila formula 1 raznolika, sicer bi morala biti že zdaj, a upam, da bo vsaj prihodnost taka, kot bi morala biti sedanjost. Zato želim videti ženske mehanike, radi bi videli voznico. Nismo še prišli do te točke, ampak zakaj ne?”

Brad Pitt
Profimedia

Film nastaja v sodelovanju z Dawn Apollo Films – produkcijsko družbo, ki jo je Hamilton ustanovil leta 2022 –, podpira pa ga tudi Apple Films. Snemanje naj bi se začelo enkrat letos, dogodki F1 v drugi polovici prihajajoče sezone pa bodo del produkcije. Režiser filma bo Joseph Kosinski, potem ko je navdušil na vročem sedežu za Top Gun: Maverick. Hamilton je povedal, da je pred kratkim govoril z 59-letnim Pittom o možnih novih ženskih likih in da je bil ta navdušen, da bo prejel najnovejši prenovljeni scenarij, preden se prižgejo kamere. Hamilton je sicer prepričan, da bo to eden najboljših filmov o dirkanju.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.