Liam Neeson o tem, zakaj ni hotel igrati Jamesa Bonda

Magazin 02. Mar 202310:30
Liam Neeson
Profimedia

Za vlogo se ni odločil zaradi ljubezni do igralke Natashe Ridchardson, ki se je zaradi Liama ločila od svojega soproga.

70-letni irski zvezdnik Liam Neeson se je v nedavnem intervjuju za revijo Rolling Stone spomnil srečnih dni, ki jih je preživel s svojo soprogo, ravno tako igralko Natasho Richardson. Marca bo minilo 14 let od njene tragične smrti, ko je umrla za posledicami padca med smučanjem v Quebecu. Med pogovorom za omenjeno revijo se je igralec spomnil posebne prigode – soproga Natasha je močno nasprotovala temu, da bi sprejel vlogo tajnega agenta Jamesa Bonda v filmu Zlato oko (Golden Eye).

Kot je razkril, ga je Natasha dobesedno izsilila z odpovedjo poroke, če sprejme vlogo Jamesa Bonda. Producenti so ga namreč uvrstili v ožjo izbiro igralcev, kar je bila zanj velika čast, ampak Natashi Richardson to ni bilo po volji. “Moral sem izbrati, kaj mi je bolj pomembno, vloga ali najina poroka. Dejala mi je, da se ne bova poročila, če bom igral Jamesa Bonda. V mislih je imela vsa tista čudovita dekleta, s katerimi bi sodeloval na snemanju. Prepričan sem, da je njena odločitev temeljila na tem,” je bil odkrit Neeson. Dodal je še, da je pritiskala nanj ves čas snemanja filma Nell (v njem igra skupaj z Jodie Foster), dokler ji ni obljubil, da bo zavrnil vlogo. Nazadnje je ponudbo dobil drugi irski igralec, Pierce Brosnan, Liam Neeson pa se je leta 1994 poročil z Natasho Richardson.

Njuna poroka je potekala na posesti v državi New York, ki sta jo pred tem kupila. Natasha je na poroki pripravila še posebno presenečenje za Liama – odpela mu je pesem Vana Morrisona z naslovom Crazy Love. Ker pred tem ni pogosto pela pred občinstvom, je pred poroko obiskovala ure petja, da bi bila njena izvedba čim bolj popolna.

Natasha Richardson, Liam Neeson
Profimedia

Sicer pa se je njuna ljubezenska zgodba začela leta 1993. Takrat je bila Natasha še poročena s producentom Robertom Foxom, a kemija med njo in Liamom je bila zelo močna – jasno je bilo, da ne gre samo za avanturo, tako da se je njen zakon kmalu končal z ločitvijo. Sčasoma sta se z Liamom zelo zbližala in se tudi poročila. Leta 1995 sta dobila sina Michaela, čez eno leto pa še drugega sina Daniela. Vse do tragične Natashine nesreče leta 2009 (med smučanjem s starejšim sinom je padla in si močno poškodovala glavo) in njene smrti sta bila zelo povezan par.

Po Natashini smrti je bil Liam v zvezi s pisateljico Freyo St. Johnson, a se zveza ni obnesla. Freya je imela občutek, da živi v Natashini senci, tako da sta se razšla. Od takrat Liam ni več bil v zvezi, čeprav je lani izjavil, da se je zaljubil na snemanju filma Blacklight v Avstraliji, a iz vsega skupaj ni bilo nič, saj je bila njegova izbranka v zvezi.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.