Končana obdukcija umrlega Liama Payna. Znan vzrok smrti

Magazin 17. Okt 202404:52 > 20:55 0 komentarjev
Liam Payne
Liam Payne (Foto: PROFIMEDIA)

31-letni britanski pevec Liam Payne je umrl po padcu z balkona v Buenos Airesu. Obdukcija je pokazala, da je glasbenik umrl zaradi več poškodb, notranjih in zunanjih krvavitev. Poškodbe glave so bile tako hude, da so povzročile smrt.

Nekdanji član izjemno priljubljene britanske skupine One Direction Liam Payne je umrl v Argentini. Star je bil 31 let.

Policisti so v izjavi sporočili, da so njegovo telo našli, potem ko so se odzvali na prijavo o agresivnem moškem, ki bi bil lahko pod vplivom drog in alkohola. Ko so prišli do hotela, so jim povedali, da so na notranjem dvorišču slišali glasen zvok. Kmalu za tem so pevca našli mrtvega.

Lokalni mediji poročajo, da pristojni o okoliščinah, ki so vodile do padca z balkona, niso želeli govoriti, so pa že sprožili policijsko preiskavo, prav tako so že odredili obdukcijo.

Znan vzrok smrti

Argentinsko tožilstvo je pozno popoldne sporočilo, da je glasbenik umrl zaradi več poškodb, notranjih in zunanjih krvavitev, ki jih je utrpel po padcu iz tretjega nadstropja hotela v argentinski prestolnici Buenos Aires. Obdukcija je pokazala, da so bile poškodbe glave tako hude, da so povzročile smrt.

Tamkajšnji tožilec je še povedal, da so v glasbenikovi hotelski sobi zasegli snovi, ki kažejo na uživanje drog in alkohola. Preiskava, ki je še v teku, vključno z zaslišanjem petih prič, ki so poskušale rekonstruirati zadnje ure življenja 31-letnika, je pokazala, da je bil v času padca sam, poroča The Guardian.

Foto: PROFIMEDIA

Pristojne službe v Argentini bodo opravile tudi toksikološke teste. Kot poroča BBC, je prva obdukcija pokazala, da je zvezdnik pri padcu utrpel 25 poškodb. Preiskovalci so dejali, da vse poškodbe ustrezajo padcu z višine in dodale, da je bil pevec ob nesreči morda popolnoma ali delno nezavesten.

Payne je sicer le nekaj ur pred smrtjo objavil posnetek na Snapchatu, v katerem je dejal: “Čudovit dan tu v Argentini.” V argentinski prestolnici se je sicer mudil zaradi koncerta nekdanjega kolega iz skupine Nialla Horana, ki se je odvil pred dvema tednoma.

Množično žalovanje oboževalcev

Ko se je novica o smrti pevca razširila, so se pred hotelom v Buenos Airesu začeli zbirati njegovi oboževalci. BBC poroča, da se je skupina oboževalcev objemala, prižigala sveže in tiho prepevala pesmi skupine One Direction. Ena od oboževalk je za BBC dejala, da je preprosto morala priti do hotela, saj sta ji Payne in One Direction v času njenega odraščanja ogromno pomenila.

Po poročanju tujih medijev so se pred hotelom zbrali tudi oboževalci, ki so prišli iz bolj oddaljenih krajev.

@n1slovenija Nekdanji član izjemno priljubljene britanske skupine One Direction Liam Payne je umrl v Argentini. Star je bil 31 let. Payne je le nekaj ur pred smrtjo objavil posnetek na Snapchatu. Več na n1info.si. #liampayne #slovo #n1slovenija #tiktokslovenija ♬ original sound – N1 Slovenija

Foto: Agustin Marcarian/REUTERS
Foto: Agustin Marcarian/REUTERS
Pred hotelom se je zbralo veliko oboževalcev, ki žalujejo zaradi smrti zvezdnika (Foto: Agustin Marcarian/REUTERS)
Foto: Agustin Marcarian/REUTERS
Foto: Agustin Marcarian/REUTERS
Foto: Agustin Marcarian/REUTERS
Foto: Agustin Marcarian/REUTERS

Od pevca se poslavljajo tudi njegovi glasbeni kolegi. Ameriški glasbenik Charlie Puth je na Instagramu objavil fotografijo s Paynom in zapisal: “V šoku sem. Liam je bil do mene vedno zelo prijazen. Bil je eden prvih večjih zvezd, s katerimi sem delal. Ne morem verjeti, da ga ni več.”

View this post on Instagram

A post shared by Charlie Puth (@charlieputh)

Na Instagramu se je od Payna poslovil tudi britanski pevec Olly Murs. “Z Liamom sva si delila iste strasti, iste sanje, zato me je resnično prizadelo, ko sem videl, da se je njegovo življenje končalo,” je zapisal. Ob tem je zapisal, da je izrazil sožalje tudi njegovi družini in sinu Bearu.

View this post on Instagram

A post shared by Olly Murs (@ollymurs)

Ob fotografiji zlomljenega srca je mama Paynovega glasbenega kolega Harryja Stylesa zapisala: “Just a boy …” (Še vedno le fant”)

View this post on Instagram

A post shared by Anne Twist (@annetwist)

Svetovno slavo dosegel s skupino One Direction

Payne je svetovno slavo dosegel kot član skupine One Direction. Fantovska skupina (ang. boyband), ki je leta 2010 nastala v televizijskem šovu The X Factor pod taktirko Simona Cowella, je delovala do leta 2016, v tem obdobju pa so fantje – poleg Payna še Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan in Louis Tomlinson – dosegli svetovno slavo. Brez dvoma je to bila ena najuspešnejših skupin 21. stoletja.

Prvemu hitu What makes you beautiful je sledilo na desetine svetovnih uspešnic – med bolj priljubljenimi so še Night changes, Story of my life, Best song ever, Perfect. Skupno so prodali kar 70 milijonov plošč po vsem svetu.

One Direction One Direction
Liam Payne je svetovno slavo dosegel kot član skupine One Direction (Foto: PROFIMEDIA)
Foto: Lucas Jackson/REUTERS
Foto: Andrew Kelly/REUTERS
Foto: Charles Platiau/REUTERS

Fantje po razpadu skupine ustvarjajo samostojno. Med večjimi hiti, ki jih je Liam Payne nanizal v svoji samostojni karieri, so Strip that down, For you (v duetu s pevko Rito Ora) in Polaroid. V samostojnih vodah mu sicer ni uspelo ponoviti takšnega uspeha kot v skupini.

Payne je bil več let v zvezi z britansko pevko Cheryl Tweedy, s katero sta leta 2016 dobila tudi sina. Par se je razšel leta 2018.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!