Luksuzni iPhone ima v ohišje vgrajen zlat Rolex, stane pa celo premoženje (FOTO)

Digitalno 16. Okt 202218:14 1 komentar
iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA

Marsikdo je ob nedavnem izidu novega Applovega telefona iPhone 14 dvignil obrv zaradi njegove cene. Vendar na tržišču obstaja še dražja in še bolj prestižna različica novega Applovega telefona.

Ob prihodu novih Applovih modelov na tržišče so pozornost vzbudile njihove cene. Za iPhone 14 je namreč treba odšteti najmanj 1.000 evrov, cene za model Pro, ki ima večino najavljenih novosti, pa se začnejo pri 1.300 evrih. Obstaja pa čisto poseben model, ki je stokrat dražji od običajnih telefonov v Applovi ponudbi.

Oplemeniteni iPhone 14 Pro, ki ga je z dragocenostmi izboljšalo podjetje Caviar, namreč stane 133.670 dolarjev oziroma 137.473 evrov. Cena pa je lahko še višja, če kupec izbere različico iPhona z zmogljivejšim pomnilnikom ali če se odloči, da bi raje imel model iPhone 14 Pro Max. Najdražji olepšani iPhone tako stane 135.420 dolarjev, kar znese 139.273 evrov.

Razlog za tako visoke cene se skriva v izboljšavah in luksuznih dodatkih. Na zadnji strani telefona je namreč vgrajena ura prestižnega podjetja Rolex. Gre za model Cosmograph Daytona, izdelan iz zlata in obogaten z osmimi vgrajenimi diamanti. Model Daytona so pri Rolexu prvič izdelali leta 1963, naredili pa so ga posebej za dirkače.

In prav dirkaška tematika naj bi Caviar vodila pri predelavi novega iPhona. Oblikovalci so se namreč želeli pokloniti enemu prvih dirkačev, ki je na zapestju nosil Rolexovo uro. To je bil Britanec Malcom Campbell, ki je v dirkalniku z vzdevkom Modra ptica (The Blue Bird) med leti 1924 in 1936 devetkrat podrl hitrostni svetovni rekord. Pri Caviarju so želeli na zadnji strani telefona, čigar ohišje je izdelano iz titana, ponazoriti notranjost takšnih dirkalnikov, zato hrbtišče krasijo prav posebni zlati dodatki.

iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA

Nad prestižno uro Rolex Daytona so vgradili tri majhne števce, ki naj bi tako kot v Modri ptici merili hitrost ter nivo olja in goriva. Tik ob spodnjem robu črnega razgibanega ohišja pa so vgrajena tri stikalca, ki so tako kot števci narejena iz 18-karatnega zlata. Kot so snovalci zapisali na spletni strani, so stikala in števci zgolj za okras in nimajo konkretne funkcije. Ohišje krasijo še zlate obrobe okoli telefona in okoli treh kamer.

Poleg sijočih dodatkov pa nakup takšnega telefona prinaša tudi veliko mero ekskluzivnosti. Izdelali bodo namreč samo tri takšne luksuzne telefone.

iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA
iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje