Orbanu se je na Hrvaškem pokvaril gumenjak

Magazin 07. Avg 202210:02 > 08. Avg 2022 11:06 0 komentarjev
viktor orban
Zajem zaslona / Instagram

Viktor Orban poletni dopust preživlja pri naših južnih sosedih. Po službeni poti v ZDA, kjer je v Teksasu nagovoril zbrane na letni konferenci za konservativno politično akcijo, se je odpravil na otok Brač. Slobodna Dalmacija poroča, da se mu je na Visu pokvaril gumenjak.

Madžarski premier Viktor Orban je eden od številnih evropskih politikov, ki poletni dopust najraje preživijo na Hrvaškem. Odpravil se je v srednjo Dalmacijo na otok Brač, kjer se je fotografiral z osebjem ene od tamkajšnjih restavracij, ki je fotografijo objavilo na družbenem omrežju Instagram. “Bilo nam je v čast gostiti gospoda Viktorja Orbana,” so zapisali pod fotografijo.

Orban se je nato odpravil na Vis, kjer se mu je pokvaril gumenjak. Pomagal mu je nekdanji sodelavec Slobodne Dalmacije Boris Vrkić, ki je Orbana fotografiral. “Pokvaril se mu je gumenjak, zato sem njega, ženo in varnostnika pripeljal do obale. Bili so dobro razpoloženi,” je dejal za Slobodno Dalmacijo.

Očitno pa je Viktor Orban kljub nedavnim izjavam še vedno zelo dobrodošel na Hrvaškem. Pred meseci je namreč v enem od intervjujev razburil tamkajšnjo javnost. Ko je beseda nanesla na skupni embargo Evropske unije proti Rusiji, ki mu Madžarska nasprotuje, je Orban povedal, da lahko države z morji in pristanišči lažje pripeljejo nafto s tankerji. “Če nam ne bi vzeli morja, bi tudi mi imeli pristanišče,” je takrat dejal Orban in namignil na idejo o veliki Madžarski.

Orban se je pred dnevi vrnil iz Združenih držav Amerike, kjer je v Teksasu govoril na konferenci za konservativno politično akcijo. Tam je ameriške konservativce pozval, da morajo v ZDA in Evropi združiti moči v svetovnem boju proti liberalcem, ker poteka spopad civilizacij, v katerem morajo zmagati.

Govoril je tudi o tem, kako je Madžarska postala “osamljena zvezda Evrope”, in delil svoje recepte za boj proti liberalcem, nezakonitim migrantom, tistim, ki napadajo otroke, in višjim davkom.

Obiskal pa je tudi igrišče za golf nekdanjega predsednika Donalda Trumpa v Bedminstru v New Jerseyju, kjer je Trump pred dnevi pokopal tudi nekdanjo ženo Ivano Trump.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!