Mama 17 otrok razkrila, koliko mesečno zapravi za hrano

Svet 14. Okt 202416:42 0 komentarjev
17-članska družina
Družina Kelly in Timothyja Greena. (Foto: Kelly Green/SWNS)

Družina Kelly Green in njenega moža Timothyja se je le v nekaj letih povečala na 19 članov, zakonca pa sta razkrila, da čeprav za živila letno zapravita dobrih 17.600 evrov, jima to ne predstavlja težav, zahvaljujoč strogi vsakodnevni rutini.

39-letna Kelly Green ima z možem, 44-letnim Timothyjem, tri biološke otroke, v zadnjih šestih letih pa sta posvojila še 14 otrok. Čeprav ima rada svojo veliko družino, mora Američanka resno posvečati čas družinskemu proračunu, da lahko obvladuje stvari. Družina na mesec porabi skoraj 1.600 dolarjev (slabih 1.500 evrov, op. a.) za živila, ki jih nakupujejo v treh različnih supermarketih, zato da dobijo najboljšo ponudbo. Na leto pa račun za hrano znese 19.200 dolarjev (dobrih 17.600 evrov), piše N1 BiH.

Kelly svoj dan začne še pred 6. uro zjutraj in gre spat ob 22.30, da zagotovi, da vsak otrok dobi to, kar potrebuje. Mama iz Summervilla v Severni Karolini nakupe opravlja ob nedeljah, in sicer tako, da si naredi seznam, kaj bo na jedilniku čez teden, in ustrezno načrtuje. Kelly in Timothy sta sicer s posvojitvijo otrok končala, ko sta postala stara starša. “Pred šestimi leti smo bili petčlanska družina. Nato pa smo se odločili za posvojitev. Ugotovila sva, da je veliko otrok brez starševske skrbi. Skupno sva v rejništvo vzela 129 otrok, posvojila sva jih 14 in živijo pri nas,” je dejala mama.

Nazadnje je par posvojil letos maja. Čeprav sprva nista nameravala posvojiti, se je vse spremenilo, ko so ju posvojenci začeli klicati mama in očka. “Mislim, da v naši hiši vsakdanjik poteka gladko, če se držimo urnika. Mnogi starši me sprašujejo, kako lahko počnem to vsak dan, a iskreno povedano, enako počnem od ponedeljka do petka. Moj urnik je vsak dan popolnoma enak,” je razkrila. Ko je govora o hrani in stroških, je dejala, da je to odvisno od tedna … “Včasih nam galon mleka zdrži dva ali tri dni, včasih ga pa spijemo v enem dnevu. Odvisno, kakšen teden imamo,” je povedala.

Par si je sicer obljubil, da bosta končala s posvojitvami, ko bodo njuni otroci postali starši. “Želiva biti opora najinim otrokom in njihovim otrokom. Imava otroka, ki za naslednje leto pripravlja poroko,” je po pisanju N1 BiH še pojasnila Kelly.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!