Med olimpijskimi igrami v Parizu zaznali več kot 140 kibernetskih napadov

Digitalno 13. Avg 202420:00 0 komentarjev
Heker
Foto: PROFIMEDIA

Med olimpijskimi igrami v Parizu so pristojne službe zaznale več kot 140 kibernetskih napadov, vendar pa nobeden od njih ni prekinil tekmovanj. Tarča napadov so bili predvsem vladni subjekti ter športna, prometna in telekomunikacijska infrastruktura.

Pred začetkom in med olimpijskimi igrami v Parizu je bila francoska agencija za kibernetsko varnost v visoki pripravljenosti na napade, ki bi lahko motili organizacijski odbor, prodajo vstopnic ali prevoz.

Kot so zapisali pri francoski tiskovni agenciji AFP, je vladna agencija za kibernetsko varnost Anssi med 26. julijem in 11. avgustom zabeležila 119 poročil, ki ustrezajo “varnostnim dogodkom” z majhnim vplivom, in 22 incidentov, v katerih je “zlonamerni akter” uspešno ciljal na informacijski sistem žrtve.

Napadi so bili usmerjeni predvsem na vladne subjekte ter športno, prometno in telekomunikacijsko infrastrukturo, je sporočila agencija.

Drugi kibernetski incidenti so bili med drugim povezani s poskusi ali z dejanskim razkritjem podatkov.

“Za vse kibernetske dogodke, ki so se zgodili v tem obdobju, je bil na splošno značilen majhen vpliv,” je dejal Anssi.

Med olimpijskimi igrami v Tokiu, ki so jih zaradi pandemije preložili na leto 2021, so organizatorji poročali o 450 milijonih takih operacij, dvakrat več kot med olimpijskimi igrami v Londonu leta 2012.

Pred pariškimi olimpijskimi igrami je Marie-Rose Bruno, direktorica tehnologije in informacijskih sistemov za pariške igre, dejala, da pričakuje “osem do desetkrat več” kibernetskih napadov od tistih v Tokiu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!