Meloni še vedno pripravljena na sodelovaje z von der Leyen

Svet 20. Jul 202418:04 1 komentar
giorgia meloni, ursula von der leyen
Italijanska predsednica Giorgia Meloni s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen (Foto: Yves Herman/REUTERS)

Italijanska premierka Giorgia Meloni je v intervjuju za italijanski časnik Corriere della Sera znova potrdila, da kljub glasovanju poslancev iz njene stranke proti imenovanju Ursule von der Leyen namerava sodelovati s predsednico Evropske komisije, ki je v četrtek prejela nov petletni mandat.

“Doslej smo dobro sodelovali in tako bo tudi v prihodnje,” je italijanska premierka Giorgia Meloni dejala v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Serra, ki ga povzema medij Politico.

Priznala je, da se v njeni stranki Bratje Italije strinjajo z več stališči predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, zlasti glede priseljevanja, vendar je to po njenih besedah premalo.

“Govorila je tudi stvari, ki tako po načinu kot po vsebini niso omogočile, da bi naša stranka glasovala zanjo,” je dodala Meloni.

Evropski poslanci njene skrajno desne stranke Bratje Italije na četrtkovem glasovanju v Evropskem parlamentu namreč niso podprli Ursule von der Leyen za nov mandat na čelu Evropske komisije. Kljub temu ga je sicer prejela, potem ko je zanjo glasoval 401 poslanec.

Meloni je v intervjuju – enako kot takoj po glasovanju – izrazila prepričanje, da nasprotovanje imenovanju von der Leyen ne bo vplivalo na vlogo Italije v prihodnji komisarski ekipi. Po poročanju medijev naj bi si Rim prizadeval za pomemben položaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje