Meta odpustila zaposlene, ki so namesto malice kupovali pralne praške in kozarce

Svet 22. Okt 202411:09 0 komentarjev
logotip Meta, Instagram, Facebook
Foto: PROFIMEDIA

Prejšnji teden so v podjetju Meta, ki upravlja družbeni omrežji Facebook in Instagram, iz pisarne v Los Angelesu odpustili približno dva ducata zaposlenih, ki so s službenimi karticami za prehrano kupovali pralne praške, kozarce za vino in blazinice za zdravljenje aken.

Meta zaposlenim nudi številne ugodnosti. Med drugim jim je v pisarni v New Yorku na voljo kavarna s stojnicami, na katerih so brezplačni obroki za zaposlene.

V manjših pisarnah brezplačne hrane ne zagotavljajo, so pa zaposlenim na voljo sredstva za prehrano – 20 ameriških dolarjev za zajtrk (18,5 evra) in 25 ameriških dolarjev za kosilo (23 evrov) in večerjo. Koristijo jih lahko med delom v pisarni, ki se pogosto zavleče v pozne ure.

Med interno preiskavo so pri Meti ugotovili, da so nekateri zaposleni v Los Angelesu svoje službene kartice uporabljali za nakup drugih izdelkov, kot so pralni prašek, kozarci za vino in izdelki za nego kože, nekateri pa so si hrano naročali kar na dom.

Koliko ljudi so zaradi kršitev odpustili, pri Meti niso pojasnili. CNN pa piše, da so zaposleni delali na platformah Instagram, WhatsApp, Facebook in Reality Labs in da bodo nekatere ekipe premestili na druge lokacije, nekateri zaposleni pa bodo znotraj podjetja dobili nove zadolžitve.

Med odpuščenimi je tudi Jane Manchun Wong, ena uglednejših raziskovalk, ki se ukvarja z varnostjo. V tehnološkem svetu je postala znana, ko je napovedala nove funkcije družbenih medijev, med njimi funkcijo Facebookovega življenjepisa in orodje na platformi X, ki uporabnikom omogoča skrivanje odgovorov na svojih objavah. Leta 2023 se je zaposlila pri Meti za pomoč z omrežjema Instagram in Threads.

Meta je lani odpustila več kot 20.000 zaposlenih, da bi obrnila leto upadanja prihodkov in stagnacije rasti števila uporabnikov. Mark Zuckerberg ga je označil za “leto učinkovitosti”. Delnice podjetja Meta so se v primerjavi s tem časom lani poskočile za skoraj 80 odstotkov.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!