Močan potres stresel Ekvador: umrli vsaj štirje ljudje

Svet 18. Mar 202319:46 > 21:42
potres, Ekvador
REUTERS/Rafa Idrovo Espinoza

Jug Ekvadorja je stresel močan potres z magnitudo 6,8. Po do sedaj znanih podatkih so umrli štirje ljudje, potres pa naj bi porušil tudi nekaj zgradb. Tresenje tal so občutili tudi v sosednjem Peruju, od koder o žrtvah ali škodi ne poročajo.

Potres z magnitudo 6,8 je v soboto stresel jug Ekvadorja in sever sosednjega Peruja, poroča tiskovna agencija Reuters. Prve meritve Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra so izmerile magnitudo 6,9. Središče potresa je bilo 20 kilometrov jugovzhodno od mesta Naranjal na jugu države.

V potresu so v Ekvadorju umrle štiri osebe, prihajajo pa tudi prva poročila o materialni škodi na stavbah, poroča Reuters. Po podatkih ekvadorskega sekretariata za obvladovanje tveganj se je v mestu Cuenca stena zrušila na vozilo in ubila eno osebo. Trije ljudje so umrli v kraju Machala, od koder poročajo tudi o porušenih zgradbah in izpadu elektrike. O materialni škodi poročajo tudi iz drugih regij.

Potres naj bi čutili v več kot polovici od 24 provinc v državi, navedbe ekvadorskih institucij povzema Reuters. “Pozivam k miru. Ljudje naj se obveščajo samo prek uradnih kanalov,” je v tvitu zapisal ekvadorski predsednik Guillermo Lasso. Iz Peruja za zdaj o škodi ali žrtvah ne poročajo.

potres, Ekvador potres, Ekvador
REUTERS/Rafa Idrovo Espinoza
potres, Ekvador potres, Ekvador
PROFIMEDIA
potres, Ekvador potres, Ekvador
PROFIMEDIA
potres, Ekvador potres, Ekvador
PROFIMEDIA
potres, Ekvador potres, Ekvador
Radio La Voz Del Pueblo/REUTERS
potres, Ekvador potres, Ekvador
Genesis Cheillada Jaramillo/REUTERS

Uradnih poročil o žrtvah ali materialni škodi sprva ni bilo. So pa na družbenih omrežjih kmalu po potresnem sunku zaokrožili posnetki, ki kažejo prestrašene prebivalce med begom iz tresočih se stavb. Prav tako so nekateri prek družbenih omrežij poročali o porušenih stavbah.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar