Moški v Tel Avivu zapeljal v množico, grozi deportacija njegove družine

Svet 27. Okt 202412:48 > 17:48 6 komentarjev

V bližini sedežev izraelske obveščevalne službe Mosad in izraelskih obrambnih sil (IDF) je moški s tovornjakom zapeljal v množico ljudi, ki so stali na avtobusni postaji v Tel Avivu. Po podatkih tamkajšnje reševalne službe je poškodovanih 30 ljudi, več jih je v kritičnem stanju. Ena oseba je umrla. Voznik, ki so ga ubili "oboroženi civilisti", je bil arabskega porekla, izraelski minister za nacionalno varnost pa je že pozval k deportaciji njegove družine.

V bližini sedeža izraelske obveščevalne službe Mosad in izraelskih obrambnih sil (IDF) je moški s tovornjakom zapeljal v množico ljudi na avtobusni postaji. Poškodovanih je več kot 30 ljudi. Eden od poškodovanih je zaradi poškodb umrl, so sporočili iz bolnišnice Ichilov v osrednjem Izraelu.

“Tovornjak je trčil v več deset ljudi, ki so izstopili na avtobusnem postajališču. Osem ranjenih je bilo ujetih pod tovornjakom, drugi pa so ležali in hodili v njegovi bližini,” je po poročanju Times of Israel dejal zdravnik, ki je bil na kraju nesreče. Šest oseb je težje ranjenih, sedem s srednje težkimi poškodbami, 20 pa lažje ranjenih.

Po besedah tiskovnega predstavnika izraelske reševalne službe je med poškodovanimi tudi več starejših, ki so na avtobusni postaji izstopili zaradi obiska bližnje baze IDF.

Postaja je namreč na izhodu vojaške baze Ramat Asharon na severu Tel Aviva. Po dogodku je policija ogradila območje, ki ga je preletaval tudi helikopter.

Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS
Foto: Violeta Santos Moura/REUTERS

Izraelski preiskovalci po prvih informacijah ne izključujejo, da je šlo za napad. O tem poročajo tudi lokalni mediji. Vodja izraelske policije Daniel Levy je dejal, da je bil voznik prebivalec Izraela, bil pa je arabskega porekla. Izraelski minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir je že pozval k deportaciji njegove družine.

tel aviv tovornjak
Foto: Profimedia

Moškega so oboroženi civilisti “ustrelili in nevtralizirali”, sporoča policija. Družina pokojnega pa trdi, da ni šlo za napad, pač pa da je imel voznik težave s srcem.

Hamas in manjša militantna skupina sta dogodek pozdravila, a zanj nista prevzela odgovornosti, poroča Sky News.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje