Mož Kamale Harris naj bi pred leti močno udaril takratno partnerko

Svet 03. Okt 202409:53 2 komentarja
Kamala Harris in Doug Emhoff
Kamala Harris in Doug Emhoff (Foto: PROFIMEDIA)

Pojavile so se obtožbe, da je mož ameriške podpredsednice Kamale Harris leta 2012 na gala dobrodelni zabavi v Cannesu močno udaril takratno partnerko.

59-letni mož ameriške podpredsednice in demokratske kandidatke za predsednico Kamale Harris Doug Emhoff naj bi maja 2012 svojo partnerko – odvetnico iz New Yorka – po gala zabavi na filmskem festivalu v Cannesu tako “močno udaril v obraz, da jo je premaknilo”. O zgodbi je prvi poročal Daily Mail, za katerega so spregovorili trije prijatelji te ženske.

Vsi trije viri so ostali neimenovani, saj se bojijo povračilnih ukrepov Emhoffa, ki je v kampanji Kamale Harris predstavljen kot zaveznik žensk. Jen Psaki mu je v intervjuju pripisala zasluge za “preoblikovanje tega, kako dojemamo moškost”.

Trije prijatelji ženske so za Daily Mail predložili tudi fotografije, na katerih je Emhoff z žensko, ki naj bi jo leta 2012 udaril, prav tako pa dokumente, ki potrjujejo potovanje na jug Francije v času domnevnega incidenta. Iz štaba Kamale Harris se niso odzvali na prošnjo za komentar, prav tako še ni spregovorila ženska, ki naj bi jo Emhoff udaril.

Dogodek se je domnevno zgodil le leto pred tem, ko sta se na zmenku na slepo spoznala Harris in Emhoff. Prijatelj ženske je za Daily Mail dejal, da ga je poklicala takoj po incidentu in dejala, da je bila na dobrodelni gala zabavi ob robu filmskega festivala v Cannesu in da jo je moški, s katerim je bila tam, udaril.

Doug Emhoff in Kamala Harris
Kamala Harris in Doug Emhoff, september 2024. (Foto: Elizabeth Frantz/REUTERS)

“Ura je bila okoli tri zjutraj. Vrsta za taksije je bila zelo dolga. Šla je od enega od zaposlenih, ki skrbi za parkiranje avtov gostov (valet, op. a.), in mu ponudila približno 100 evrov, da bi prišla na začetek vrste. Ob tem je položila roko na njegovo ramo. Doug je mislil, da se z njim spogleduje, in jo udaril v obraz,” je za Daily Mail dejal vir. Emhoffa je ženska udarila nazaj, še isto noč pa je prekinila razmerje, ki je trajalo približno tri mesece.

Ženska je prijatelja poklicala, ker je želela, da Doug vidi, da je nekomu povedala. Menila je, da bi jo to lahko zaščitilo.

“Izdaja se za nekaj, kar v resnici ni”

Za Daily Mail je spregovorila še odvetnica iz New Yorka, ki naj bi ji ženska prav tako povedala za domnevni dogodek. “Bila sta na večerji, Doug pa je bil očarljiv. Zabava je še trajala, a ker je nosila visoke pete in obleko do tal, je želela med drugo in tretjo uro zjutraj oditi. Preden jo je udaril, se nista sprla,” je povzela to, kar naj bi ji povedala prijateljica.

Emhoffov nenadni napad jo je popolnoma presenetil, je še zatrdila. “Tako močno jo je udaril, da jo je premaknilo. Rekla je, da je bila v popolnem šoku. Bila je tako besna, da ga je naprej udarila v eno lice, nato pa z drugo roko še po drugem.” Nato se je Emhoff prerinil v taksi z njo, čeprav je želela oditi sama. Ko ga je vprašala, kaj je bilo to, je bilo edino, kar je spravil iz sebe, to, da je mislil, da se je spogledovala z zaposlenim.

Tretja prijateljica, ki je ena od direktoric v uspešnem newyorškem podjetju, pa je za Daily Mail razložila, da ji je ženska za dogodek povedala šele leta 2018, ko je bila takratna senatorka Harris v medijih, ker je zaradi obtožb o spolnem napadu zasliševala vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha.

Doug Emhoff
Doug Emhoff med kampanjo Kamale Harris za predsednico. (Foto: PROFIMEDIA)

Na vprašanje, ali se ji je Emhoff kdaj opravičil, je ženska prijateljici odgovorila, da se ji ni, komentiral pa je udarec, ki mu ga je vrnila, češ naj ne skrbi, saj da sta si bot. Žensko je njegov odziv prizadel, vendar se ni želela počutiti kot žrtev, je še dodala tretja prijateljica. Po tej poti v Francijo se nikoli več nista videla.

Trojica prijateljev ženske je z Daily Mailom delila tudi dokumente, iz katerih je razvidno, da sta z Emhoffom 22. maja 2012 letela iz Newarka v Nico z vmesnim postankom v Oslu. Povratni let je bil prvotno načrtovan 29. maja, a se je Emhoff domov vrnil prej zaradi rojstnega dneva hčerke.

Ženska nikoli ni razmišljala, da bi delila svojo zgodbo, dokler Kamala Harris z Emhoffom ob strani ni postala tako zelo vidna v ameriški politiki – od senatorke do podpredsednice in zdaj demokratske kandidatke za predsednico. “Izdaja se za nekaj, kar v resnici ni. Zdi se mi, da bi ljudje morali vedeti, kdo so v resnici njihovi voditelji,” je o Emhoffu, ki se pogosto predstavlja kot velik zaveznik žensk, dejal eden od prijateljev odvetnice, ki naj bi jo mož Kamale Harris udaril.

Te šokantne obtožbe Emhoffa so se pojavile le dva meseca po tem, ko je Emhoff priznal, da je prevaral prvo ženo. Takrat je Daily Mail razkril, da jo je prevaral z varuško, ki je delala na zasebni šoli njunih otrok. “V mojem prvem zakonu sva s Kerstin zaradi mojih dejanj preživljala težke čase. Prevzel sem odgovornost in v letih, ki so sledila, smo se kot družina spoprijeli s težavami in iz njih izšli močnejši,” je avgusta Emhoff povedal za CNN.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje