Moža evroposlanke našli mrtvega: zaradi sumljivih okoliščin odredili preiskavo

Svet 26. Maj 202422:04 0 komentarjev
Angelo Onorato
Angelo Onorato (Foto: PROFIMEDIA)

V Italiji odmeva smrt moža evropske poslanke Francesce Donato. Angela Onorata so našli v avtomobilu, oblasti pa vzroka smrti še niso potrdile. Ker naj bi imel 54-letnik okoli vratu zavezano plastično zanko, njegova soproga ne verjame, da je šlo za samomor.

V Palermu so v avtomobili našli mrtvega arhitekta, lastnika trgovine s pohištvom in moža italijanske krščansko-demokratske evropske poslanke Francesce Donato Angela Onorata, poroča italijanski časnik Corriere della Sera.

Vzrok smrti uradno še ni potrjen, ker naj bi imel 54-letnik okoli vratu zategnjeno plastično zanko, pa naj bi oblasti preiskovale okoliščine dogodka.

Italjanska evroposlanka je sicer prepričana, da so njenega moža umorili. Ko se mož ni javljal na telefon, ga je skupaj s hčerko začela iskati in sami sta uspeli izslediti njegov avtomobil, ki je bil parkiran ob cesti. Njeno trditev podpira tudi njuna hči, ki je na družbenem omrežju zapisala, da njen oče ni bil taka oseba, ki bi na takšen način zapustila svojo družino.

Foto: PROFIMEDIA

Italijanski Rai News medtem poroča, da naj bi šlo za samomor, saj se v bližini parkiranega avtomobila ni ustavilo nobeno drugo vozilo. Območje namreč nadzorujejo video kamere, na posnetkih pa prav tako ni bilo nobenega mimoidočega.

Italijansko tožilstvo je odredilo obdukcijo, da bi lažje razjasnili vzroke smrti.

Francesca Donato je bila na mesto evropske poslanke izvoljena leta 2019, in sicer na listi Severne lige. V Bruslju je izstopala po izrazito evroskeptičnih pogledih, med pandemijo pa je nasprotovala cepljenju in drugim proticovidnim ukrepom. Leta 2021 je prav zaradi ukrepov, s katerimi so v Italiji poskušali zamejiti širjenje koronavirusa, izstopila iz skrajno desne stranke Severna liga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!