Musk navija za Trumpa: “Mora zmagati, da ohrani demokracijo”

Svet 06. Okt 202410:55 2 komentarja
Elon Musk, Donald Trump
Musk podpira Trumpa (Foto:

Republikanski kandidat za predsednika ZDA Donald Trump je imel v soboto zborovanje na kraju, kjer je julija preživel poskus atentata. Pridružil se mu je tudi Elon Musk.

Nekdanji ameriški predsednik, ki se bo novembra v imenu Republikancev znova potegoval za predsedniški mandat, Donald Trump, je včeraj organiziral zborovanje na kraju, kjer je julija preživel poskus atentata.

“Pred natanko 12 tedni (…) me je na tem kraju hladnokrvni morilec hotel utišati,” je Trump dejal več deset tisoč podpornikom. Strelca je označil za zlobno pošast in obljubil, da “ne bo nikoli odnehal… se nikoli upognil… nikoli zlomil”.

Množica mu je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP navdušeno vzklikala: “Boj, boj, boj!”

Trump se je v Butler v Pensilvaniji vrnil natanko mesec dni pred predsedniškimi volitvami 5. novembra. V govoru se je obregnil tudi ob svoje politične nasprotnike in jih označil za “notranje sovražnike”, ki da so si prizadevali, da bi bil obtožen, in “kdo ve, morda so me celo poskušali ubiti”.

Elon Musk, Donald Trump Elon Musk, Donald Trump
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Elon Musk, Donald Trump Elon Musk, Donald Trump
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Elon Musk, Donald Trump Elon Musk, Donald Trump
Foto: Brian Snyder/REUTERS
Elon Musk, Donald Trump Elon Musk, Donald Trump
Foto: Brian Snyder/REUTERS

Varnostni ukrepi do bili na tokratnem zborovanju po navedbah AFP opazno strožji kot na Trumpovem julijskem shodu. Na strehah okoliških zgradb so bili ostrostrelci, območje pa je preletaval dron.

Trumpu se je na odru pridružil tudi milijarder Elon Musk, ki je med drugim opozoril, da bodo v zveznih državah, kot je Pensilvanija, na volitvah izid verjetno odločile majhne razlike, zato je volivce spodbudil k registraciji za volitve.

Trump “mora zmagati, da ohrani demokracijo v Ameriki”, je Muskovo sporočilo še povzela AFP.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje