Na Hrvaškem doživela prizore, ki jih ni pričakovala: “Kaj se tukaj dogaja”

Svet 16. Sep 202413:07 2 komentarja
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Turistka iz Švice je na TikToku objavila videoposnetek s počitnic na Hrvaškem, ki je hitro pritegnil veliko pozornosti.

Čeprav se poletna turistična sezona na Hrvaškem počasi zaključuje, se številni turisti še vedno odpravljajo na jadransko obalo, v upanju, da bodo ulovili še zadnje izdihljaje poletja.

Med njimi je tudi švicarska turistka, ki se je odločila preživeti počitnice na otoku Rab. Vendar jo je ob prihodu pričakalo vreme, ki je vse prej kot idealno za kopanje.

Švicarka, ki na TikToku uporablja profil @raeitschel88, je delila svoje razočaranje s sledilci. Objavila je posnetke divje nevihte na plaži, kjer si je predstavljala brezskrbno uživanje. “Kaj se tu dogaja?” se je spraševala, ko je v ozadju razburkanega morja snemala valove, ki so zalivali obalo.

Turistka je poleg posnetkov valov in oblakov nad Rabom sledilce vprašala, kaj bi lahko počela v takšnem vremenu, saj sončenje in plavanje ne prideta v poštev.

Mešani odzivi

Komentarji pod njenimi objavami so bili različni. Nekateri so jo opozorili, da september ni najboljši čas za obisk Hrvaške, saj vreme v tem času postaja precej nepredvidljivo. Drugi pa so ji predlagali, naj se posveti lokalnim običajem, se druži z domačini ali preprosto uživa v tem, da ne počne nič.

Med komentarji so se našli tudi taki, ki so dogajanje označili za povsem normalno. “Temu se reče konec sezone”, “Jug”, “Čisto normalno” … so pisali komentatorji, ki so navajeni vremenskih sprememb ob koncu poletja.

Sprememba vremena po celotni regiji

Ne le Rab, tudi preostali del Hrvaške je bil v zadnjih dneh deležen občutne spremembe vremena. Dubrovnik je prizadelo močno neurje, ki je povzročilo poplave v določenih delih mesta. Tudi temperature so se po vročem poletju občutno znižale, kar je marsikateremu turistu spremenilo načrte.

Čeprav vreme ni več idealno, mnogi turisti še vedno uživajo v raziskovanju Hrvaške, kulturnih doživetjih, pa tudi temperatura morja je še primerna za kopanje. Zadnje meritve hrvaškega hidrometeorološkega zavoda so pokazale, da je temperatura morja na Rabu 20 stopinj, 25,4 v Dubrovniku, 24 na Hvaru, 22,8 na Krku, 23 v Splitu, in 22,5 stopinje Celzija v Zadru.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje