Na Hrvaškem metal cigarete skozi okno: kar je sledilo, ni pričakoval

Svet 21. Avg 202405:03 5 komentarjev
cigaretni ogorek
Foto: PROFIMEDIA

Državljan Bosne in Hercegovine je na Hrvaškem prejel 1.450 evrov denarne kazni, ker je skozi okno vinjen metal prižgane cigarete, eno je odvrgel kar pred policiste.

Po prejeti prijavi občana, da voznik med vožnjo skozi avtomobilsko okno meče prižgane cigarete, so hrvaški mejni policisti s postaje Gruda minulo soboto nekaj po polnoči ustavili državljana Bosne in Hercegovine z začasnim prebivališčem na Hrvaškem.

Ko so ga v kraju Gruda v občini Konavle ustavili, je voznik iz avta skozi odprto okno pred policiste odvrgel prižgano cigareto v nizko rastlinje ob cestišču, piše Index.

45-letniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v krvi 1,84 promila alkohola.

Voznika so policisti pridržali do jutranjih ur, nato pa ga odpeljali na občinsko sodišče v Dubrovniku, kjer so mu izrekli 1.450 evrov globe. Hrvaški zakon o varnosti prometa namreč določa med 660 in 1.990 evrov kazni za vsakogar, ki med vožnjo iz vozila meče odpadke oziroma predmete, ki bi lahko ogrožali varnost prometa ali onesnažili okolje.

“Vestnemu občanu se zahvaljujemo za posredovana obvestila in pozivamo voznike in sopotnike, da nikoli ne mečejo cigaretnih ogorkov skozi okna vozil, saj s tem bistveno povečajo možnost požara, s tem pa ogrožajo življenja ljudi in lahko povzročijo veliko gospodarsko škodo,” so poziv policije povzeli na N1 Sarajevo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje