Na Hrvaškem od jutra iščejo potnika, ki je s križarke padel v morje

Svet 09. Avg 202414:20 > 16:18 1 komentar
Explorer Of The Seas
Explorer Of The Seas (Foto: Canon Benq/Vesselfinder)

Zgodaj zjutraj je s potniške ladje, ki je plula proti Zadru, padel eden od potnikov. Policija in druge reševalne službe ga še vedno iščejo.

V bližini majhnega hrvaškega otoka Jabuka je danes zgodaj zjutraj z ladje za križarjenje Explorer Of The Seas v morje padel eden od potnikov, ki ga še vedno iščejo.

Policija je prijavo nesreče prejela danes okoli 4.30. “Iskalna akcija še poteka. V njej sodeluje tudi policija, koordinira pa jo center za iskanje in reševanje na morju,” so hrvaškim medijem sporočili s policije, ki bo preiskovala tudi vzroke za padec enega od potnikov. S hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo so kasneje sporočili, da je z ladje za križarjenje padel mlad britanski državljan.

Takoj so sprožili obsežno iskalno akcijo na območju viškega arhipelaga, v kateri sodelujejo luška kapitanija Split, izpostava luške kapitanije v Hvaru, hrvaška obalna straža z ladjo in letalom, s katerim preiskujejo območje, ter zadrski policisti. Ob posadki ladje Explorer Of The Seas pri iskanju sodelujejo tudi posadke dveh drugih potniških ladij, pa tudi zasebne ladje in čolni, ki so se akciji pridružile prostovoljno, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. O pogrešanem vse udeležence v pomorskem prometu obveščajo tudi preko radijskih postaj ob obali.

Ladja Explorer Of The Seas, ki je v lasti podjetja Royal Caribbean, se je pred dnevi ustavila v Dubrovniku, danes pa bi se mogla ustaviti v Zadru.

Na družbenih omrežjih se je med tem oglasilo nekaj potnikov, ki so na njej. “Naš obisk Zadra je odpovedan. Upamo, da bodo pogrešano osebo našli,” je zapisal eden od potnikov na družbenem omrežju Reddit. “Prebudil sem se ob 4. zjutraj, ko so starši prišli v mojo kabino preverit, da nisem jaz tisti, ki je padel v morje,” pa je po poročanju Indexa zapisal drugi potnik.

Po poročanju Indexa je eden od potnikov na družbenih omrežjih objavil, da so ladja za križarjenje ter čolni z nje, kot tudi lokalni čolni oblikovali okoli tri kilometre široko linijo in da prečesavajo območje. Eden pa je ocenil, da je po tako dolgem času le malo verjetno, da je potnik še živ.

Jabuka je sicer nenaseljen vulkanski otoček koničaste oblike, ki leži zahodno od otoka Vis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje