Na Hrvaškem padel nov rekord. Morje se je močno ogrelo

Potovanja 16. Jul 202409:23 1 komentar
Dubrovnik, Hrvaška, plaža, kopalci
Foto: PROFIMEDIA

Temperatura vode na površju morja v hrvaškem delu Jadrana je dosegla rekord. Izmerili so ga včeraj popoldne v Dubrovniku.

Hrvaški mediji poročajo o novem temperaturnem rekordu, izmerjenem v površinskih vodah Jadrana.

V Dubrovniku je včeraj ob 17. uri temperatura morja dosegla 29,7 stopinje. Prejšnjo rekordno vrednost so merilne postaje zabeležile 21. julija 2015 na Rabu, bila pa je za dve desetinki stopinje nižja od sedanjega rekorda.

Sicer pa je visoke temperature morja pričakovati po vsem Jadranu. Današnji podatki hrvaškega Državnega hidrometeorološkega zavoda (DHMZ) kažejo, da je ob osmih zjutraj temperatura morja povsod presegla 25 stopinj, v Pulju celo 29 stopinj, ne veliko manj pa tudi v Malinski na Krku (28,9 stopinje), mestu Krk (28,8 stopinje) ter Crikvenici in Dubrovniku (28,4 stopinje).

Hrvaška se tako kot preostali Balkan te dni “peče v pečici”. Na straneh hidrometeorološkega zavoda so danes vsa območja razen Like in Gorskega Kotarja obarvana rdeče. Temperature bodo lahko dosegle 38 stopinj, lokalno v osrednji Dalmaciji tudi več, pišejo hrvaški mediji. Visoke temperature bodo vztrajale vsaj do petka, še kažejo napovedi DHMZ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje