Na Hvaru pretepli lastnika znane restavracije, domačini na nogah

Svet 29. Jul 202418:16 1 komentar
Hvar
Foto: PROFIMEDIA

Na hrvaškem Hvaru odmeva pretep, ki se je zgodil v enem od znanih lokalov. Pretepli so lastnika lokala in kuharja, po pisanju hrvaških medijev je šlo za "spopad med gostinci". Zaradi pretepa so domačini celo organizirali "tihi" protest.

Na hrvaškem Hvaru odmeva pretep, ki se je v noči na nedeljo zgodil v enem bolj znanih nočnih lokalov. Po navedbah policije sta v napadu dve osebi utrpeli lažje poškodbe, pridržali so eno osebo. Kdo točno je bil vpleten v obračun, policija ni pojasnila.

Do incidenta je prišlo okoli druge ure zjutraj, ko je moški vstopil v lokal in fizično obračunal z lastnikom lokala Gariful I. G. in kuharjem D. P. Z omenjenima je fizično obračunal J. Ć., solastnik bližnjega lokala Carpe Diem, kar so danes potrdili v Carpe Diemu in nasilje obsodili, piše N1 Zagreb.

“Nasilje nikoli ni rešitev, zato incident obsojamo in ga globoko obžalujemo ter se iskreno opravičujemo vsem vpletenim in skupnosti mesta Hvar,” so zapisali in poškodovanim zaželeli čimprejšnje okrevanje.

Poudarili so, da je dobro počutje njihovih gostov na prvem mestu. V času incidenta je bilo namreč v nočnem lokalu nekaj gostov. Državno tožilstvo za J. Ć. zahteva preiskovalni pripor, poroča Dnevnik.hr.

Kaj točno je bil povod za obračun, ni jasno. Domnevno je bila povod preglasna glasba, a obstajajo tudi druge različice. Lastnika naj bi se potegovala za isti privez. V Garifulu po navedbah Indexa petičnim gostom omogočajo dostop s čolni, medtem naj bi v Carpe Diemu mlajše goste z gliserji in čolni vozili do bližnjega otoka Marinkovac, kjer je zagotovljena zabava pozno v noč. Težava naj bi nastala, ko želi naenkrat vpluti več čolnov oziroma gliserjev. Portal 24sata pa navaja, da je šlo le za to, da so v pretepu uničili inventar v lokalu ter jim povzročili materialno škodo.

Carpe Diem je imel po pisanju portala Morski.hr vrsto let “prevlado” na Hvaru, nato je vrata za petičneže pred časom odprl še lokal Gariful, ki gostom nudi podobne storitve.

V nedeljo zvečer se je nato v znak podpore pretepenemu lastniku in kuharju na hvarski rivi zbralo več domačinov, po poročanju Indexa je šlo za “tihi” protest, zbrani so peli pesmi, prav tako naj bi blokirali vhod pred restavracijo Carpe Diem.

Oba sta po poročanju medijev precej razvpita, eden od lastnikov Carpe Diema je celo stari znanec policije. Po poročanju Jutarnjega lista je leta 2014 pretepel policiste, ko so ga hoteli pridržati zaradi več domnevnih vlomov v gostinske lokale.

Tudi pretepeni lastnik Garifula ni povsem nedolžen. Morski.hr piše, da naj bi v restavraciji prodajal ribe, ulovljene na nezakonit način, zaradi česar je domnevno pod drobnogledom policije. Leta 2021 je javnost razburil, ko je na ladji prevažal tigra. Lani pa je po pisanju portala organiziral tekmovanje metanja plastenk v morje. Prav tako mu hvarska občina očita, da je maja razširil svoje prostore, s tem pa, da krši morsko dobro. Hrvaški zakon namreč prepoveduje ograjevanje in zaračunavanje do plaž. Določeno območje blizu morja mora biti dostopno vsem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje