Na jugu Mehike ugrabili župana, vse so posnele varnostne kamere

Svet 06. Sep 202411:17 0 komentarjev
kombi
Fotografije je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na jugu Mehike so ugrabili župana obmejne občine, ki bi moral 1. oktobra nastopiti mandat. Ugrabitev so posnele tudi varnostne kamere.

V zvezni državi Chiapas na jugu Mehike so ta teden ugrabili župana obmejne občine Frontera Comalapa, ki bi 1. oktobra nastopil mandat, potem ko je v začetku junija zmagal na lokalnih volitvah.

54-letni Anibal Roblero Castillo, ki je v občini Frontera Comalapa s približno 65 odstotki glasov zmagal na lokalnih volitvah kot kandidat Zelene stranke (PVEM), naj bi bil v torek ugrabljen v kavarni v mestu Tuxtla Gutiérrez, kakih 200 kilometrov severno od njegovega domačega kraja.

Varnostne kamere so celo posnele trenutek, ko so se storilci pripeljali s kombiji in ga ugrabili, poročajo lokalni mediji. Pristojne oblasti so že sprožile preiskavo in iskalno akcijo, vendar za Castillom ni sledu, tudi ugrabiteljev ali njihovih vozil za zdaj niso našli.

Motiv za ugrabitev ni znan. Po poročanju lokalnih medijev je bil Roblero Castillo že pred letošnjimi volitvami politično aktiven, med drugim pa se je zavzemal za ohranjanje narave na degradiranih območjih v regiji.

Občina Frontera Comalapa blizu meje z Gvatemalo, ki ima približno 67.000 prebivalcev, se že nekaj časa sooča s porastom nasilja in kriminala. Na območju delujeta dva izmed največjih mehiških kartelov, ki se spopadata za tihotapske poti, prek katerih v državo tihotapijo tako droge kot migrante.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!