Na lestvici najprestižnejših destinacij hrvaški mesti, ki sta prehiteli Monako

Potovanja 29. Avg 202420:21 1 komentar
Opatija
Opatija. (Foto: PROFIMEDIA

Spletni portal European Best Destinations je objavil deset najprestižnejših in najbolj ekskluzivnih turističnih destinacij v Evropi, na njem sta se znašli tudi dve hrvaški mesti.

Po pisanji portala European Best Destinations so to destinacije “vrhunskega turizma, ki ponujajo najboljše hotele, petične restavracije, igrišča za golf in organizirajo prestižne dogodke.”

Prvo mesto na “slovitem seznamu” je zasedel hrvaški Cavtat, na peto pa se je uvrstila Opatija.

Te edinstvene in ekskluzivne kraje za počitnice pogosto izberejo zvezdniki, voditelji držav in drugi estradniki, še piše portal.

Prvo mesto na lestvici je zasedel Cavtat, manjše mesto z okoli 2.000 prebivalci v južnem delu večjega Župskega zaliva. Od Dubrovnika je oddaljen približno 20 kilometrov. Kraja se je prijelo tudi ime hrvaška Toskana.

Cavtat Cavtat
Cavtat. (Foto: PROFIMEDIA)
Cavtat Cavtat
Cavtat. (Foto: PROFIMEDIA)

Opisali so ga kot “očarljivo mesto s starim mestnim jedrom, ki skriva številne ljubke kavarne in restavracije … Ima osupljivo obalo, obdan je s palmami in spominja na Saint Tropez.”

Na portalu poudarjajo, da gre za kraj, ki ni za zabave željne, ampak za tiste, ki iščejo sprostitev v čudoviti pokrajini, hrani in vinu.

“Življenje v tem delu sveta teče počasi, zato je ta kraj postal zaželena destinacija za resnično sproščen dopust,” dodajajo.

Na peto mesto se je uvrstila Opatija. Na portalu kot največjo prednost izpostavljajo veliko število hotelov in krajev za wellness. Poleg sproščenosti kraj navdušuje zaradi promenade in kipa dekleta z galebom, ki ga opisujejo kot eno najbolj romantičnih lokacij za snubitev.

Opatija Opatija
Opatija. (Foto: PROFIMEDIA)
Opatija Opatija
Opatija. (Foto: PROFIMEDIA)

Na drugem mestu na seznamu je Marbella (Španija), tretjem Positano (Italija), četrti je Capri (Italija), šesti Monte-Carlo (Monako), sedmi Gstaad (Švica), osmi Saint Barthelemy (Francija), deveti Megeve (Francija), na zadnjem mesti je Montreux (Švica).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje