Na Mont Blancu umrl alpinist, še štirje poškodovani

Svet 05. Avg 202415:55 0 komentarjev
Gora Mont Blanc
Foto: PROFIMEDIA

Večji kos ledu, ki se je danes ponoči odtrgal od ledenika na Mont Blancu v francoskih Alpah, je zahteval življenje enega alpinista, štirje pa so bili poškodovani, so danes sporočile francoske oblasti.

Pojasnile so, da je do padca seraka, večjega kosa ledeniškega ledu, ki ga pogosto tvorijo sekajoče se ledeniške razpoke, prišlo okoli 3. ure po lokalnem času na območju Mont Blanc du Tacul na nadmorski višini približno 4.100 metrov, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz prefekture departmaja Haute-Savoie na jugovzhodu Francije.

V bližini padca seraka je bilo po njihovih navedbah skupno 15 alpinistov, med katerimi je eden umrl, štirje pa so poškodovani. Dodali so, da je ostalim desetim uspelo pobegniti brez poškodb. Na pomoč so napotili številne reševalne službe, vključno s helikopterji in ekipami psov. Poškodovane so reševalci prepeljali v bolnišnice.

Po prvih podatkih menijo, da so padec seraka povzročili naravni vzroki.

Nemška tiskovna agencija dpa izpostavlja, da je Mont Blanc zaradi svoje višine več kot 4.800 metrov izredno izpostavljen vremenskim pogojem in da se zato občasno dogajajo resne nesreče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!