Na newyorškem letališču zagorelo na tekočih stopnicah, devet ljudi poškodovanih

Svet 24. Jul 202420:46 0 komentarjev
Letališče JFK v New Yorku
Foto: PROFIMEDIA

Zjutraj je na enem od terminalov na newyorškem letališču John F. Kennedy zagorelo. Požar je izbruhnil na tekočih stopnicah in poškodoval devet ljudi.

Na newyorškem letališču John F. Kennedy (JFK) je danes zjutraj izbruhnil požar na tekočih stopnicah, v katerem je bilo ranjenih najmanj devet ljudi, nihče pa ni življenjsko ogrožen, poročajo lokalni mediji. Zaradi požara so evakuirali številne potnike, prišlo pa je tudi do zamud v letalskem prometu. Policija vzrok požara še preučuje.

Gasilci so zjutraj dobili obvestilo, da se na terminalu 8 kadi in so ga nemudoma evakuirali, poroča televizija ABC. Zaradi poškodb, ki niso bile življenjsko nevarne, so štiri osebe odpeljali v bolnišnico, ostale pa so oskrbeli na kraju nesreče.

Požar je povzročil nekaj zmede in zamud v letalskem prometu, okrog tisoč potnikov pa so razporedili na druge terminale, vendar pa so terminal 8 odprli že dobro uro po incidentu.

Zaradi požara so na letališču zjutraj našteli okrog 160 zamud, ki so se pridružile številnim drugim, s katerimi se še vedno sooča družba Delta po globalnem izpadu omrežij, ki ga je povzročilo podjetje CrowdStrike z varnostno posodobitvijo operacijskega sistema Microsoft Windows.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!