Na Nizozemskem volk ugriznil deklico, narodni park delno zaprli

Svet 19. Jul 202416:19 0 komentarjev
volk
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V četrtek je v nizozemskem parku Den Treek volk ugriznil deklico, ki je bila tam na sprehodu z vrtcem. Občina je zato zaprla del območja narodnega parka.

Občina Leusden v osrednjem delu Nizozemske je v četrtek zaprla del obsežnega naravnega rezervata Den Treek, potem ko je volk ugriznil deklico, ki je bila tam na sprehodu z vrtcem.

Volk jo je ugriznil v stegno, pri čemer je utrpela lažje poškodbe. Bila je predvsem v šoku, toda po navedbah njenih staršev in vodstva vrtca hitro okreva.

“V občini Leusden je nedavno prišlo do več incidentov, v katerih so bili udeleženi volkovi. Živali so ravnale zaščitniško, verjetno zaradi mladičev. Ker predhodna opozorila o izogibanju določenim delom parka Den Treek niso zalegla, se je občina odločila za začasno zaprtje dela parka do 15. avgusta,” je zapisano na spletni strani občine, kjer je narodni park.

Občina Leusden je medtem opozorila še, da bodo prepoved zadrževanja v delih parka strogo nadzorovali. Po incidentu z ugrizom se je namreč povečalo število obiskovalcev na tem območju, prisotnost kolesarjev, sprehajalcev in psov pa lahko volkovi občutijo kot grožnjo, je danes poročal spletni portal Dutch News.

Na Nizozemskem je – enako kot drugod po Evropi – v zadnjih letih občutno naraslo število volkov, ki so bili še pred sto leti tako rekoč iztrebljeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Rast njihove populacije je sprožila nasprotovanje kmetov, zato tudi na ravni EU razmišljajo, da bi zmanjšali raven zaščite.

Leusden
Leusden, Nizozemska (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!