Na Otoku potrdili prvo smrt osebe, ki se je okužila z omikronom

Koronavirus 13. Dec 202113:59 > 14. Dec 2021 11:10 0 komentarjev
Omikron
(Čakalna vrsta za cepljenje s poživitvenim odmerkom v Londonu). PROFIMEDIA

V Združenem kraljestvu so potrdili prvo smrt osebe, ki se je okužila s koronavirusno različico omikron. Ta se na Otoku zelo hitro širi. V britanski prestolnici London, denimo, je z omikronom okuženih 40 odstotkov vseh, pri katerih so potrdili okužbo s koronavirusom.

Britanski premier Boris Johnson je potrdil, da je v Združenem kraljestvu vsaj ena oseba umrla po okužbi z najnovejšo koronavirusno različico omikron. “Žal so okuženi z omikronom hospitalizirani in žal je umrl vsaj en pacient, pri katerem so potrdili okužbo z omikronom,” je dejal britanski premier.

Prve primere okužb z omikronom so na Otoku potrdili 27. novembra. Od takrat je vlada poostrila ukrepe, denimo pri vstopu v državo, Johnson pa je včeraj prav tako pozval prebivalce države, naj se cepijo s poživitvenim odmerkom, da bi preprečili preobremenjenost zdravstvenega sistema. Čeprav omikron velja za milejšo različico virusa, je to po mnenju britanskega premierja treba odmisliti, saj se med prebivalci širi zelo hitro.

Zaradi velikega interesa za cepljenje s poživitvenim odmerkom z Otoka že poročajo o težavah pri rezervaciji termina, navaja britanski BBC. Spletni sistem za naročanje se je podrl po tem, ko se je danes zjutraj na cepljenje želelo prijaviti več kot 100.000 ljudi.

Različica, ki se zelo hitro širi

Po besedah ministra za zdravje Javida Sajida se omikron širi na “fenomenalni ravni”. Medtem ko danes predstavlja približno 40 odstotkov okužb v Londonu, naj bi jih jutri več kot 50, navaja BBC. Minister za zdravje je danes sicer ocenil, da ne bodo dodatno zaostrovali ukrepov, vendar Johnson kasneje ni želel zavrniti možnosti zaostritve ukrepov pred božičem.

Britanske zdravstvene oblasti so v nedeljo, spomnimo, s tretje na četrto zvišale stopnjo ogroženosti zaradi epidemije covida-19. Kot so pojasnili, je razlog za odločitev hitro naraščanje primerov okužb z novo koronavirusno različico omikron.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!