Na pečini iz Misije nemogoče zdrsnilo moškemu, ki je zaradi padca umrl

Svet 05. Jun 202420:39 0 komentarjev
Preikestolen, Norveška
Foto: PROFIMEDIA

Na sloviti norveški pečini, prikazani v filmu Misija nemogoče, se je zgodila nesreča. 40-letnemu moškemu je na pečini zdrsnilo, zaradi padca pa je umrl.

Pečina Preikestolen se nahaja na jugozahodu Norveške in ponuja čudovit pogled na Lysefjord. Gre za eno najbolj znanih turističnih točk na Norveškem, ki jo letno obišče več kot 300.000 obiskovalcev.

V ponedeljek se je tam zgodila tragedija. Umrl je 40-letni moški, ki je potoval sam. Policisti so pri njem našli njegove dokumente in telefon, a ga uradno še niso identificirali.

“Primer preiskujemo kot nesrečo. Policija ne domneva, da se je zgodilo karkoli kaznivega,” je za CNN povedala odvetnica policije Nina Thommesen.

V ponedeljek so zaslišali dve priči, ena izmed njiju je videla tragičen dogodek. Kot je opisal očividec, je moškemu zdrsnilo in je padel.

Preikestolen, Norveška Preikestolen, Norveška
Foto: PROFIMEDIA
Preikestolen, Norveška Preikestolen, Norveška
Foto: PROFIMEDIA
Preikestolen, Norveška Preikestolen, Norveška
Foto: PROFIMEDIA

Pečina Preikestolen je bila prizorišče snemanja Misije nemogoče leta 2018. Tam so posneli akcijski prizor, uporabljen na koncu filma, v njem pa glavna junaka padeta s pečine.

Ob premieri se je na 604 metre visoko pečino povzpelo 2.000 ljudi, da bi si ponoči ogledali projekcijo. Pot je dolga štiri kilometre. Glavni igralec Tom Cruise je pohvalil premiero in jo označil za najbolj nemogočo projekcijo filma na svetu.

Preikestolen, Norveška
Projekcija filma Misija nemogoče (Foto: PROFIMEDIA)

Neprofitna organizacija Preikestolen, ki skrbi za ohranitev območja in varnost obiskovalcev, je ocenila, da naj bi film pozitivno vplival na območje in lokalni turizem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!