Gasilci velik požar na Pelješcu omejili: “Ne širi se več, ni odprtega ognja”

Svet 25. Jul 202415:51 > 19:32 0 komentarjev
Požar na Pelješcu
Foto: Vatrogasci 193/Facebook

Požar, ki je okoli 11. ure izbruhnil na hrvaškem polotoku Pelješac, so gasilci obvladali. Ogenj se ne širi več, požarišče pa bo zvečer varovalo okoli 50 gasilcev.

Na hrvaškem polotoku Pelješac je danes dopoldne blizu mesta Ponikve izbruhnil obsežen požar, ki ga trenutno še vedno gasi več kot sto gasilcev. Po poročanju hrvaških medijev gori borov gozd, kot je za N1 Zagreb dejal glavni poveljnik hrvaških gasilcev Slavko Tucaković, pa se ogenj ne širi več.

“Trenutne razmere na požarišču so pod nadzorom. Gasilci sanirajo obrobna območja. Požar se ne širi več, odprtega ognja ni več,” je povedal Tucaković in se zahvalil preko sto gasilcem in posadkam štirih kanaderjev, ki so pomagale iz zraka. Kot je še povedal, so nekatere gasilce poslali domov, ponoči pa bo požarišče varovalo okoli 50 ljudi. V gašenju so poleg vseh gasilcev s Pelješca sodelovali tudi gasilci iz Dubrovnika in Metkovića.

Ob izbruhu požara pa so bili na terenu bolj zaskrbljeni. Poveljnik gasilcev v dubrovačko-neretvanski županiji Stjepan Simović je zgodaj popoldne povedal, da je požar zajel veliko območje, gašenje pa da otežuje močan veter, so poročali hrvaški mediji. V prvi fazi gašenja poveljnik Simović ni izključil niti možnosti, da bi ogenj ogrozil naselja.

Situacija se je na Pelješcu nato tekom popoldneva izboljšala in gasilci so zaustavili širjenje požara proti Ponikvam. Nad naseljem še vedno preventivno ostaja ekipa gasilcev.

Požar je izbruhnil okoli 11. ure. Na fotografijah na družbenih omrežjih je videti obsežen in visok dim, požar pa je viden tudi z druge strani Pelješkega mostu.

Požar na Pelješcu Požar na Pelješcu
Foto: Vatrogasci 193/Facebook
Požar na Pelješcu Požar na Pelješcu
Foto: Vatrogasci 193/Facebook

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!