Na priljubljenem hrvaškem otoku veliko kač: “Bojimo se, da bi prestrašile goste”

Svet 29. Maj 202420:24 3 komentarji
Kače na Krku
Kače na Krku (Foto: Dnevnik.hr)

Na hrvaškem otoku, ki ga vsako leto obišče veliko Slovencev, je letos zelo veliko kač, opozarjajo domačini.

Domačini na priljubljenem hrvaškem otoku Krk opažajo, da je letos zelo veliko kač. V kraju Čižiči so nedavno opazili dve, ki sta “plesali” ena okoli druge.

Domačin je nenavadni ples kač posnel, posnetek pa poslal hrvaškim medijem. “Kače pridejo na našo parcelo prek sosedove, veliko je razraslega grmičevja. Bojim se, da bi prestrašile vnukinje in goste,” je pripisal bralec hrvaškega portala Dnevnik.

Dodal je, da kače včasih v dolžino merijo tudi več kot 180 centimetrov.

“Skrbi nas, da bi kače začele prihajati v hišo, ko bi iskale hrano,” je dodal, zaskrbljen pred začetkom nove turistične sezone.

Kača je sicer nestrupena

Kača, ki se potika po Krku, je sicer nestrupena, poroča portal. Gre za nestrupeno vrsto črne poljske kače. Biva predvsem v suhih gozdovih, travnikih, makijah, skalnatih predelih, poljih, pa tudi vaseh in mestih. Prehranjuje se s kuščarji, kačami, pticami in manjšimi glodavci.

Domačini Čižićev so o povečanem številu kač obvestili tudi občino Dobrinj, ki je na teren poslala redarja. Iz občine so sporočili, da redar prebivalcem lahko naroči, naj uredijo vrtove, dotičnega primera pojava kač pa niso želeli komentirati, še piše portal.


BONUS VIDEO: Boštjan Dermol iskreno o bolezni, smrti in ljubezni

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje