Na naših avtocestah večkilometrski zastoji

Slovenija 26. Jul 202409:55 > 11:47 1 komentar
Gneča na primorski avtocesti
Foto: N1

Na cestah se je začel peklenski konec tedna. Na primorski avtocesti se že od dopoldneva gneča vije med Razdrtim in Brezovico vse do Ljubljane. Zamuda je več kot polurna. V smeri Kopra so zastoji od Brda mimo Kozarij proti Brezovici.

Prometno-informacijski center je že pred dnevi opozoril, da nas čaka prometno močno obremenjen vikend. Začenjajo se namreč počitnice na Bavarskem, zato lahko na slovenskih avtocestah pričakujemo veliko nemških turistov.

Gneča se je začela že okoli 10. ure dopoldne. Na primorski avtocesti trenutno nastaja kolona od počivališča Ravbarkomanda do razcepa Kozarje v smeri Ljubljane. Zamuda je med 30 in 40 minutami, pot od Kopra do Ljubljane tako traja slabi dve uri.

Bralka, ki je bila na poti do Obale, nam je sporočila, da pot na morje v dopoldanskih urah sploh ni bila problematična. Zastoj je namreč nastal v nasprotno smer. “Ko sem pogledala na promet.si, so ocenjevali, da bo zamuda proti Ljubljani zgolj 20 minut, a ko sem se vozila mimo te kolone, se mi je zdelo, da bodo ti vozniki tam bistveno več časa. Kolona je bila namreč večino časa nepremična. Ko je bilo nekje pri Postojni zastojev končno konec, pa je sledil zelo gost promet.”

Po 14. uri so sicer že začeli nastajati tudi zastoji v smeri Kopra, in sicer od Kozarij proti Brezovici.

Gneča na primorski avtocesti
Gneča pri Postojni v smeri Ljubljane. (Foto: N1)

Na gorenjski avtocesti zastoji nastajajo med priključkoma Jesenice – zahod in Jesenice – vzhod proti Ljubljani. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je približno kilometrski zastoj.

Delovna zapora pa povzroča gnečo na dolenjski avtocesti pri Novem mestu v smeri Obrežja.

Gneča je tudi na lokalnih cestah Šmarje-Koper, Lucija-Strunjan, Lesce-Bled in Bohinjska Bela-Bled.

Na Hrvaškem gneča že od zgodnjega jutra

Na Hrvaškem medtem večkilometrske kolone nastajajo že od zgodnjega jutra. Gostota prometa je močno povečana med Zagrebom in Zadrom v smeri proti morju.

Pred cestninskima postajama Lučko in Demerje v obe smeri ni daljšega čakanja, poroča Hrvaški avtoklub (HAK). Med priključkoma Zagreb zahod in Lučko v smeri vzhoda pa vozniki vozijo v tekoči koloni z občasnimi zastoji.

Na mejnem prehodu Bajakovo v smeri Srbije je že zjutraj nastala šestkilometrska kolona osebnih in tovornih vozil, ki se še povečuje. Na jadranski magistrali je medtem povečana gostota prometa na vpadnicah proti Splitu.

Na slovenskih cestah medtem gneča trenutno nastaja med priključkom Vrhnika in priključkom Brezovica v smeri Ljubljane. Nastaja približno polurna zamuda.

Da boste za volanom lažje ostali zbrani in sveži, bodo ta vikend na glavnih bencinskih servisih na avtocestah med 11. in 18. uro delili vodo in izobraževalne letake o prometni varnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje