Najboljši butični hoteli v Evropi (obožujejo jih tudi svetovni zvezdniki)

Magazin 30. Apr 202208:00 > 10:42 0 komentarjev
hotel Grčija
Profimedia

Kaj v resnici pomeni butični hotel? To ni vsak majhen hotel, ki nima več kot 70 ali 100 sob, ampak mora ponuditi tudi nekaj posebnega, sodoben dizajn in odlično hrano. Butični hoteli so domačni in prijetni, v njih vlada taka energija, da bi človek z lahkoto tam tudi stanoval. Kot imate v modnem butiku občutek, da so tisto obleko skrojili in sešili prav za vas, tako se vsak gost v butičnem hotelu počuti, da ga osebje pozna že vse življenje in mu bo skuhalo najboljšo kavo in ponudilo najboljši kolač.

Poglejmo, v katerem butičnem hotelu bi si vi najraje rezervirali poletne počitnice in kje so kakšen usodni da že dahnili svetovni zvezdniki, ki so seveda vajeni luksuza in udobnosti. Seveda pa morate pričakovati, da bivanje v butičnem hotelu ni poceni. A vsak par, ki vse leto pridno dela, bi si moral vsaj za teden dni rezervirati mirne dni v malem “butiku” s hotelskimi uslugami in najlepšim pogledom v mestu.

JK Place, otok Capri, Italija

Na čudovitem otoku Capri, kjer poleti počitnikuje veliko zvezdnikov z vseh koncev sveta, je več izjemnih luksuznih butičnih hotelov. Hotel JK Place je pravzaprav precej nov hotel, saj so ga odprli leta 2007 v obnovljeni vili, zgrajeni konec 19. stoletja. Notranjost hotela je urejena v avantgardnem slogu ter ima 22 sob in osem apartmajev.

Ett Hem, Stockholm, Švedska

Hotel, ki stoji v centru glavnega mesta Švedske, velja za zelo posebnega in domačega. Ett Hem ima samo 12 elegantnih in trendnih sob, osebje v hotelu pa se trudi goste obravnavati kot prijatelje in družinske člane. V stavbi, zgrajeni na začetku 20. stoletja, so še restavracija, soba za druženje, telovadnica in knjižnica.

Ett Hem, Stockholm
Ett Hem, Stockholm

Little Green Bay, Hvar, Hrvaška

Na otoku, ki je zelo priljubljen tudi med Slovenci, najdete edinstveni hotel v čudovitem manjšem zalivu Lozna. Little Green Bay, ki ima 15 sob, se ponaša z izjemnim naravnim okoljem: z romantično plažo ter urejenim in dišečim mediteranskim vrtom, kjer se lahko v idili sprostite, odpočijete ter naužijete sonca in morja.

Hvar
Little Green Bay

La Granja Ibiza, Španija

Hotel z devetimi suitami in dvema sobama se nahaja na 10 hektarov velikem posestvu v več kot 200 let stari preurejeni obnovljeni kmečki hiši. Leta 2017 sta si La Granjo za poročno slavje izbrala svetovno znana igralca, Švedinja Alicia Vikander in Irec Michael Fassbender.

hotel
Profimedia

Hotel Perivolas, Santorini, Grčija

Manjši hotel z bazenom in nepozabnimi razgledi najdete na Santoriniju, enem najbolj popularnih in obiskanih otokov v Grčiji. Kompleks s 5 zvezdicami stoji na pečinah visoko nad Egejskim morjem in je oddaljen le kratek sprehod od slikovitega mesta Oia. Glavna atrakcija hotela poleg sob v obliki jamske pečine je neskončni bazen s čudovitim pogledom na morje in sosednje otoke.

 Perivolas hotel Oia
Profimedia

Hotel Heritage, Brugge, Belgija

Petzvezdični starinski hotel z 22 sobami stoji v starem delu mesta ob vodnem kanalu. Poleg elegantnih sob, urejenih v romantičnem klasičnem zgodovinskem slogu, se hotel ponaša še z manjšim spajem in restavracijo z barom.

Hôtel Amour, Pariz, Francija

Šarmanten in zapeljiv hotel, ki stoji v bližini znamenite pariške železniške postaje Gare du Nord, ima 29 sob, restavracijo z barom in eksotičen vrt. Zaradi imena (amour – ljubezen) in romantične dekoracije velja za hotel, kamor zahajajo pari, ki so sveže zaljubljeni ali pa želijo svojo ljubezen dodatno začiniti.

Townhouse Weisses Kreuz, Salzburg, Avstrija

Luksuzni hotel s pridihom zgodovine stoji v središču starega dela mesta Salzburg ter ima vsega skupaj šest sob, ki sprejmejo le 12 gostov. Hotel ima še bar z zajtrkovalnico, spa ter idiličen vrt.

Townhouse Weisses Kreuz
Profimedia

The Kings Arms, London, Anglija

Butični hotel s petimi luksuznimi sobami se nahaja nad zgodovinskim angleškim pubum, ki na tem mestu stoji od leta 1759. Če želite spoznati in doživeti pravo angleško gostoljubnost in tradicionalnost, je hotel The Kings Arms pravo mesto za vas.

Kings Arms pub
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!