Najdražja steklenica vode na svetu: zanjo odštel 56 tisoč evrov

Magazin 25. Feb 202316:39 0 komentarjev
voda, steklenica, kozarec
PROFIMEDIA

Na dražbi v Mehiki so za vrtoglavih 56 tisoč evrov prodali steklenico vode, ki jo polnijo iz treh izvirov na svetu, v njej pa plavajo tudi delčki zlata.

Če vam nekdo reče, da je bila steklenica vina ali vrhunskega viskija prodana za 56 tisoč evrov, se to ne sliši tako neverjetno, a prav za takšen znesek so prodali steklenico vode.

Gre za znamko vode Acqua di cristallo tributo a modigliani, ki jo polnijo iz treh vodnih izvirov na Zemlji: Fidžija, Francije in Islandije. Voda naj bi bila bolj alkalna od navadne, v njej pa so tudi sledi 23-karatnega zlata.

56 tisoč evrov je za steklenico odštel kupec na dražbi v Mehiki.

Več kot voda pa je zagotovo vredna sama steklenica, saj je v celoti narejena iz 24-karatnega zlata.

Sredstva, zbrana na dražbi, so namenili fundaciji za boj proti globalnemu segrevanju, 750 mililitrov velika steklenica pa se je zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Pozlačena steklenica je oblikovana po umetniškem delu italijanskega umetnika Amedea Clementeja Modiglianija oblikoval pa jo je Fernando Altamirano, ki se podpisuje tudi pod najdražjo steklenico konjaka na svetu Dudognon Heritage Henri IV, za steklenico pa je treba odšteti približno en milijon osemsto tisoč evrov.

Pri viskiju je posebno predvsem steklenica, ki je narejena iz posebnega kristala, zlata in platine, krasi jo tudi 6.500 diamantov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!