Napadalca, ki sta brutalno pretepla brata politika, sta najstnika

Svet 28. Maj 202412:12 0 komentarjev
Srbska policija
N1

Srbski notranji minister Ivica Dačić je sporočil, da je policija identificirala domnevna napadalca, ki sta v nedeljo zvečer v Beogradu pretepla brata podpredsednika vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića. Ta je pozneje v bolnišnici umrl. Policija je pridržala 16-letnika, nato pa se je policiji sam predal še 17-letnik.

Kot smo poročali, so v nedeljo ubili Đorđa Mijatovića, brata podpredsednika vlade Federacije Bosne in Hercegovine ter ministra za razvoj in podjetništvo Vojina Mijatovića. Storilca sta pokojnega pretepla v otroškem parku v beograjski občini Voždovac. Sin umrlega naj bi očetu potožil, da sta ga nadlegovala mlajša moška. Po krajšem pogovoru z njima naj bi moška Mijatovića napadla in ga večkrat udarila v glavo.

Srbski notranji minister Ivica Dačić je danes po poročanju N1 Sarajevo sporočil, da je policija identificirala dva mladoletna napadalca.

16-letnika, ki ga je policija pridržala, so zaslišali na oddelku za mladoletnike višjega državnega tožilstva v Beogradu. Zanj so odredili pripor. Drugi storilec – gre za 17-letnika – se je policiji predal sam, poroča N1 Beograd. Najstnika sta osumljena uboja Mijatovića.

Čeprav so hudo poškodovanemu Mijatoviću nudili bolnišnično oskrbo, je pozneje umrl. Obdukcija je po neuradnih informacijah pokazala, da je dobil šest udarcev v glavo. Zaradi enega od njih mu je počila lobanja, to pa je povzročilo epileptični napad in infarkt, piše srbski časnik Blic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!