Na prodaj redke dragocenosti, ki so bile namenjene kraljem

Magazin 11. Maj 202312:40 0 komentarjev
SOTHEBY'S

Znani francoski arhitekt in zbiratelj bo dal na dražbo dragocenosti iz 16. in 17. stoletja. Njihova vrednost sega do dva milijona evrov.

Francoski arhitekt, notranji oblikovalec in zbiratelj Jacques Garcia bo prodal 75 dragocenih kosov iz svoje izjemne zbirke – po enega za vsako leto svojega življenja.

Izkupiček dražbe bo namenil oživitvi svojega francoskega posestva, gradu Champ de Bataille. Arhitekt, ki je opremil nekatere prestižne pariške hotele in restavracije, je grad iz 17. stoletja kupil kot zapuščeno graščino leta 1992 in mu vdihnil novo življenje. Prostorom je povrnil nekdanje razkošje in jih napolnil z umetniškimi deli in umetelno izdelanimi predmeti iz obdobja francoskega baroka in rokokoja. Skupaj s krajinskim arhitektom pa je poustvaril tudi največji zasebni vrt v Evropi.

Zdaj 75-letni dekorater nekatere dragocenosti prodaja, ker želi zagotoviti, da bodo posestvo Château Champ de Bataille in njegovi prostrani vrtovi ohranjeni tudi za prihodnje generacije.

Château du Champ de Bataille,, grad, Francija Château du Champ de Bataille,, grad, Francija
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA

Kaj je na prodaj?

Avkcijska hiša Sotheby’s v Parizu bo zbirko na dražbi ponudila 16. maja, njihovo vrednost pa ocenjujejo na od 100.000 do dva milijona evrov.

Gre za izdelke uglednih ustvarjalcev iz Pariza 16. in 17. stoletja, ki so bili večinoma namenjeni francoskim in drugim kraljevim družinam iz tega obdobja. Tako lahko izbirate med naslanjači, izdelanimi za Marijo Antoaneto, omaricami Adama Weisweilerja, predmeti, povezani s francoskima kraljema Ludvikom XV. in Ludvikom XVI., kraljico Marie Leszczynsko ter angleškim, škotskim in irskim kraljem Viljemom III. in kraljico Mary II. Poznavalci pa bodo morda pozorni tudi na porcelan Sèvres, vključno s parom vaz Lagrenée iz leta 1797, in namizne servise, okrašene s 400 različnimi vrstami ptic.

Nekaj predmetov z dražbe si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.

Sotheby's dražba, Jacques Garcia Sotheby's dražba, Jacques Garcia
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S
SOTHEBY'S

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!