Presenečenje v paketu: “Mislila sem, da je igrača, potem pa se je premaknil”

Svet 11. Okt 202415:28 1 komentar
Kitajski škorpijon
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Študentka je v paketu dobila več, kot je pričakovala. Na Sheinu je naročila škornje, neželeni dodatek pa je bil živ škorpijon.

“Mislila sem, da je igrača … potem pa se je premaknil,” je Sofia Alonso-Mossinger opisala trenutek, ki ga zagotovo ne bo pozabila. V paketu z oblačili je namreč našla živega škorpijona.

18-letna študentka elektrotehnike iz univerze v Bristolu je za BBC povedala, da je po tem, ko je ugotovila, da je v embalaži škorpijon, ponovno zapečatila paket, ga nesla iz sobe in na pomoč poklicala sostanovalce. “Mislila sem, da sanjam. Nimam težav s pajki, ampak bilo je precej strašljivo biti v sobi s škorpijonom.”

Njena sostanovalka Phoebe Hunt je zaslišala kričanje in zagledala Sofio s paketom presenečenja. “Iskrena bom – najprej sem rekla, da ga moramo ubiti. Potem so me vsi opozorili, da to ni najbolj humano, zato smo ga dali v posodo Tupperware,” je dejala.

To je storil Oliver James, sostanovalec, ki študira zoologijo. Za “transfer” škorpijona je poskrbel s kuhinjsko prijemalko. “Bilo je malo stresno,” je dejal, saj nihče ni vedel, ali je škorpijon strupen.

Škorpijonu so nato dali vodo na kuhinjski brisači, ki jo je takoj popil, in nekaj kartona, pod katerega se je skril. Nato so se obrnili na organizacije za zaščito živali. Ko so stopili v stik z Nacionalnim centrom za dobrobit plazilcev (NCRW), so ti v nekaj urah poslali nekoga, da je prišel po škorpijona.

Chris Newman iz NCRW je dejal, da so poročila o takšnih slepih potnikih presenetljivo pogosta. “Škorpijon Olivierus martensii nima drugega splošnega imena kot kitajski škorpijon,” je dejal. Dodal je, da bi njegov pik potencialno lahko ogrozil življenje, vendar bi imel “povprečen odrasel človek po piku le zelo slab dan”. Ob tem je poudaril, da je skrb vzbujajoče, da je to že drugi škorpijon v manj kot mesecu dni, ki je prišel v paketu.

BBC je Shein zaprosil za komentar. Sporočili so, da incident preučujejo.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje