Našli še dve novi žrtvi poplav v BiH. Domačini ganjeni ob pomoči iz vse regije

Svet 12. Okt 202419:18 0 komentarjev
Poplave BiH
Foto: N1 BiH

Število žrtev katastrofalnih poplav v Bosni in Hercegovini še naprej narašča. Danes so odkrili še dve trupli – v kraju Buturović Polje in v Donji Jablanici.

Zjutraj so v kraju Buturović Polje našli novo truplo po hudih poplavah, eno osebo pa so še vedno pogrešali.

Popoldan pa so po poročanju N1 BiH našli še eno truplo v Donji Jablanici.

“Danes so pristojne službe ob potrditvi družinskih članov uspele identificirati truplo, ki je bilo v preteklih dneh znano kot NN. Gre za eno od pogrešanih oseb z območja Jablanice,” je sporočila Vlada Hercegovsko-neretvanskega kantona.

Število žrtev se je v tem kantonu povečalo na 22, skupno število žrtev pa je poskočilo na 25.

V Donji Jablanici je umrlo največ ljudi, ob tem pa je bila močno poškodovana tudi železniška proga in popolnoma prekinjena povezava s pristaniščem Ploče.

Tam je trenutno 400.000 ton različnega blaga za BiH, zaradi česar trpi to pristanišče, pa tudi številna podjetja iz osrednjega dela BiH, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Železnice Federacije BiH vsak dan zaradi prekinitve železniškega prometa izgubijo okoli 125.000 evrov.

Na družbenem omrežju X pa je v zadnjih urah zakrožila slika ekip iz sosednjih držav, ki so prišle pomagat na območje Jablanice. “Naši sosedje, naši bratje v stiski, širokega srca,” je zapisal eden od uporabnikov iz BiH.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!