Necepljena 31-letnica na zadnjem TikTok posnetku: “Ne bi smela čakati”

Magazin 10. Sep 202110:58 > 14:11
covid-19, koronavirus
Megan Alexandra [email protected] / TikTok

Po spletu je zakrožil posnetek Američanke Megan Alexandre Blankenbiller, ki je svoje sledilce na TikToku pozvala, naj nikar ne odlašajo, temveč naj se cepijo proti covidu-19. Teden dni zatem, ko je bil posnetek predvajan vsaj 850-tisočkrat, je necepljena 31-letnica zaradi težkega poteka koronavirusne bolezni umrla.

V svojem zadnjem objavljenem posnetku na družbenem omrežju TikTok je Megan Alexandra Blankenbiller svojih več tisoč sledilcev pozvala, naj se cepijo proti covidu-19.

“Nimam veliko energije za govorjenje, zato bom poskušala biti hitra,” je dejala, ko se je javila iz bolnišnice. Kot je pojasnila necepljena 31-letna Megan Alexandra, sama sicer ni “proticepilka”, vendar je s cepljenjem odlašala, saj je pred tem želela opraviti dovolj lastne raziskave.

“Strah me je bilo in želela sem, da se cepimo vsi člani družine hkrati,” je povedala sledilcem iz bolniške postelje in dodala, da verjetno vsi vedo, kako težko je med ljudmi, ki imajo različna prepričanja, doseči kompromis. Blankenbiller, ki je na posnetku lovila sapo, je poudarila, da je bilo odlašanje s cepljenjem napaka. “Ne bi smela čakati,” je dejala 31-letnica ter sledilce moledovala, da se tudi sami cepijo. “Če ste vsaj 70-odstotno odločeni, da bi se želeli cepiti, se dajte. Ne čakajte. Pojdite po cepivo,” je dejala in dodala, da se tako lahko izognejo, da bi tako kot ona sama pristali v bolnišnici.

Posnetek, ki ga je objavila avgusta, je doslej imel 850.000 ogledov. Teden dni kasneje je Blankenbiller zaradi koronavirusne bolezni umrla. Njena sestra Cristina Blankenbillen je smrt sestre potrdila tudi na družbenem omrežju Facebook.