Necepljeni v Kanadi težje do marihuane: zanimanje za cepivo poskočilo

Koronavirus 09. Jan 202210:59 > 11:092 komentarja
Delite:
prodajalna marihuane v Kanadi
Foto: PROFIMEDIA

V kanadski provinci Quebec so ta teden napovedali nove omejitve za necepljene. Od 18. januarja dalje bodo za vstop v posebne prodajalne z alkoholom in marihuano veljala nova pravila. Ker pa je zanimanje za cepivo v teh dneh močno poskočilo, kanadski mediji ugibajo, da gre vzroke za to iskati ravno v napovedanih omejitvah.

Zanimanje za cepljenje s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19 se je ta teden v kanadski provinci Quebec močno povečalo. Kot je na družbenem omrežju sporočil zdravstveni minister Christian Dubé, se je število terminov za prvi odmerek cepljenja povečalo s 1.500 na več kot 6.000 na dan.

Ob tem se je Dubé zahvali vsem, ki so se le odločili za cepljenje proti covidu-19 in dodal, da za to ni nikoli prepozno. Nekateri kanadski mediji pa zdaj ugibajo, da bi lahko bil vzrok za večje zanimanje tudi vrsta novih omejitev za necepljene, ki so jih napovedali ta teden.

Že v četrtek je namreč minister za zdravje sporočil, da bodo zaradi širjenja veliko bolj nalezljive koronavirusne različice omikron od 18. januarja za vstop v posebne prodajalne z alkoholom in marihuano potrebni cepilni potni listi.

Dodal je, da upa, da bo ta ukrep ljudi dodatno spodbudil, da se odločijo za cepljenje, saj je med hospitaliziranimi zaradi covida-19 trenutno več kot 50 odstotkov necepljenih, čeprav ti predstavljajo le 10 odstotkov (odraslih) prebivalcev.

V naslednjih tednih bi lahko na seznam mest, kjer je treba pokazati dokazilo o cepljenju, dodali še ostale nenujne dejavnosti.

Komentari

Vaš komentar