Nemec pustil 3-letnega sina v razgretem avtomobilu in odšel v javno hišo

Svet 14. Avg 202407:19 0 komentarjev
otroški sedež
Foto: PROFIMEDIA

Moški je v Nemčiji v zaklenjenem avtomobilu pustil triletnega sina in se odpravil v bližnjo javno hišo. Deček je ob prihodu reševalcev kazal prve znake dehidracije, zato so ga odpeljali v bolnišnico na preiskave. Očeta so ovadili zaradi kršitve dolžnosti varstva in vzgoje ter zaradi povzročitve telesne poškodbe iz malomarnosti.

Neznani klicatelj je v ponedeljek zvečer okoli 21. ure policistom na policijsko postajo v Hagnu, ki spada v nemško zvezno deželo Severno Porenje – Vestfalija, povedal, da je opazil otroka v enem od avtomobilov, parkiranem na parkirišču.

Avtomobil je bil zaklenjen in izpostavljen večernim visokim temperaturam. Okna so bila odprta približno en centimeter, a v vozilu ni bilo dovolj svežega zraka, poroča Fenix Magazine.

Otrok je na željo priče odprl vrata z notranje strani, je pojasnil tiskovni predstavnik policije. Triletniku so ponudili vodo, na kraj so prišli reševalci, ki so opazili, da ima prve znake dehidracije. Dečka so odpeljali na preiskave v bližnjo bolnišnico.

Po navedbah policije se je oče vrnil okoli 21.40 do avtomobila, dejal je, da je “poklepetal” s prijateljem, od katerega si želi izposoditi denar. “Sin pa je tako ali tako spal v avtomobilu,” je dodal. A ugotovitve policije pravijo drugače, moški je nekaj po osmi uri zvečer parkiral avtomobil, vanj zaklenil otroka in se odpravil v javno hišo.

Moški je bil ovaden zaradi kršitve dolžnosti varstva in vzgoje ter zaradi povzročitve telesne poškodbe iz malomarnosti. O incidentu so obvestili dečkovo mater in urad za mladinsko varstvo.

Nemška policija je znova opozorila, da otrok in živali nikoli ne puščajte samih v avtomobilu. V zelo kratkem času lahko vozilo, izpostavljeno soncu – tudi če je to “samo” večerno sonce – postane smrtno nevarna past, še piše Fenix ​​​​Magazine.

NIJZ: Nikogar ne puščajmo v parkiranem avtomobilu!

– Otrok ne sme ostati avtu – (pre)visoke temperature so lahko smrtno nevarne.

– Nikoli ne puščajmo nikogar v zaprtem, parkiranem avtomobilu, niti za eno minuto.

– Otroci naj se ne igrajo v avtu. Pospravimo ključe in daljinske upravljalce na varno.

– Ob spremenjenem urniku, dodatnih obveznostih ali stresu je priporočljivo, da na sedež poleg otroka položimo predmet, ki ga bomo takoj po prihodu na cilj najprej potrebovali in nas bo spomnil, da ne pozabimo otroka v avtu.

– Pred zapuščanjem avtomobila odprimo zadnja vrata in preverimo, ali je otrok v njem. Vir: NIJZ

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!