Nemška vojska po vrsti incidentov poostrila varnost v vojaških objektih

Svet 21. Avg 202416:12 0 komentarjev
Oporišče Köln-Wahn
Oporišče Köln-Wahn (Foto: PROFIMEDIA)

Nemška vojska je poostrila varnost v vojaških objektih po državi, potem ko sta dva moška v preteklem tednu preplezala ograjo pomorskega oporišča v mestu Wilhelmshaven na obali Severnega morja, oporišče Köln-Wahn pa so zaradi suma sabotaže začasno zaprli, je danes sporočila tiskovna predstavnica bundeswehra.

Po besedah tiskovne predstavnice se je vojska na incidenta odzvala hitro in celovito, in sicer s poostrenim nadzorom, okrepljenimi patruljami, pregledi ograj in drugih tehničnih sistemov, zaprtjem nekaterih območij in posodobljenimi varnostnimi navodili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovna predstavnica je ob tem potrdila, da sta minulo sredo dva moška preplezala ograjo oporišča Wilhelmshaven. Po pisanju revije Der Spiegel naj bi šlo za mornarja z ladje, zasidrane v bližini, ki naj bi si očitno želela pobliže ogledati vojaške ladje.

Še en incident pa se je prejšnji teden zgodil v oporišču Köln-Wahn na zahodu države, ki so ga začasno zaprli zaradi suma poskusa vdora in suma sabotaže. Policija je od vojske prejela opozorilo o domnevnem vdoru nepooblaščene osebe na območje, vendar kasneje niso našli nikogar, so pa odkrili luknjo v ograji vodovoda.

Oporišče Köln-Wahn
Oporišče Köln-Wahn (Foto: PROFIMEDIA)

Vojska je nato po lastnih navedbah odkrila nenormalne vrednosti v vzorcih vode, zaradi česar je obstajal sum, da je bila voda namerno onesnažena. Vendar pa ob vnovičnem pregledu v njej niso zaznali prekoračenih mejnih vrednosti.

Oporišče Köln-Wahn je sicer pomembno vozlišče za vojaško podporo Ukrajini. Ukrajinski vojaki po usposabljanju v Nemčiji od tam redno odhajajo domov prek Poljske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!