Nepričakovano milijonsko odkritje, ki ga je na obalo naplavil orkan Debby

Svet 05. Avg 202419:15 0 komentarjev
Orkan Debby na obalo Florido naplavil za več kot milijon dolarjev kokaina
Foto: PROFIMEDIA

Orkan Debby je na obalo Florido naplavil okoli 32 kilogramov kokaina v skupni vrednosti več kot en milijon dolarjev.

Orkan Debby, ki je z močnim vetrom in dežjem danes dosegel Florido, je na obalo te ameriške zvezne države naplavil tudi okoli 32 kilogramov kokaina v skupni vrednosti več kot milijon dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Orkan Debby je na plažo na otočju Florida Keys naplavil 25 paketov kokaina,” je na družbenem omrežju X sporočil vršilec dolžnosti vodje ameriške mejne patrulje Samuel Briggs II. Mamila, po Briggsovih podatkih vredna več kot milijon dolarjev, je odkril neznanec, ki je o tem obvestil oblasti.

Orkan Debby na obalo Florido naplavil za več kot milijon dolarjev kokaina
Foto: PROFIMEDIA

Julija lani je župan mesta Tampa na Floridi v podobnem primeru odkril skoraj 32 kilogramov kokaina, ki ga je na obalo na otočju Florida Keys odplaknila voda, kjer je bil na počitnicah.

Otočje Florida Keys ob jugu Floride je v neposredni bližini številnih karibskih držav, ki služijo kot tranzitno vozlišče za kokain, s katerim se trguje iz Južne Amerike v Evropo in Severno Ameriko, tudi na Florido.

Orkan, ki bi po napovedih lahko povzročil hude poplave in potencialno zgodovinsko močne padavine, je obalo dosegel blizu mesteca Steinhatchee s tisoč prebivalci ob Mehiškem zalivu. Kasneje je oslabel v tropsko nevihto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!