Netflix napovedal odprtje tematskih zabavišč: prva bodo odprli že kmalu

Digitalno 19. Jun 202414:53 0 komentarjev
Netflix
Foto: PROFIMEDIA

Netflix bo postavil "izkustvena zabavišča", imenovana Netflix Houses, so sporočili iz družbe. Prva dva bodo odprli leta 2025, v ameriških zvezdnih državah Texas in Pensilvanija.

Ponudnik pretočnih storitev Netflix bo v trgovskih centrih po ZDA odprl večja izkustvena zabavišča, imenovana Netflix Houses, v katerih se bodo oboževalci lahko poglobili v svoje najljubše serije in filme, na voljo bodo tematske restavracije in trgovine z darili, so v torek sporočili iz družbe.

Kot je pojasnila vodja trženja pri Netflixu Marian Lee, bodo ponudbo v zabaviščih redno posodabljali, serije in filme pa bodo smiselno vključili celo v ponudbo hrane in pijače.

Netflix je v zadnjih letih v 25 mestih po ZDA odprl več kot 50 t. i. pop-up prostorov – gre za začasne trgovske lokacije, namenjene predstavitvi nove produktne linije -, kjer je predstavil nekaj svojih uspešnih filmov in serij, denimo dramsko serijo iz Južne Koreje Squid Game.

Tokrat bodo zabavišča trajna, prva dva bosta skladno z načrti odprta leta 2025 v Dallasu v zvezni državi Teksas in v predmestju Philadelphie v zvezni državi Pensilvanija.

V ZDA se sicer številne trgovske verige na vso moč trudijo prilagoditi spremenjenemu vedenju potrošnikov in vse bolj priljubljenemu spletnemu nakupovanju. Veleblagovnica Macy’s je februarja denimo napovedala zaprtje 150 poslovnih lokacij. Več pomembnih trgovcev pa je v preteklih letih sprožilo stečajne postopke, med njimi Neiman Marcus, Lord & Taylor ter Barneys New York.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!