Netflix preklical več projektov, med drugim tudi serijo Meghan Markle

Magazin 02. Maj. 202217:25 > 17:36
Delite:
Meghan markle
Foto: PROFIMEDIA

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix je sporočil, da animirana serija Pearl, ki bi jo morala producirati žena britanskega princa Meghan Markle, ne bo ugledala luči sveta. Za to potezo so se odločili v želji, da bi zmanjšali stroške, saj se podjetje v zadnjem času sooča z izjemno upočasnjeno rastjo prihodkov.

Aprila je ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix sporočil, da se po več kot desetletju sooča z upadom števila naročnikov. V pismu delničarjem pa so priznali, da se je tudi rast prihodkov precej upočasnila. V prvem četrtletju letošnjega leta je Netflix namreč naštel 200 tisoč naročnikov manj kot v enakem obdobju lani. Na podlagi teh informacij je ameriško podjetje sprejelo odločitev, da prekliče več napovedanih projektov, med drugim tudi pustolovsko animirano serijo, ki bi jo po napovedih morala producirati Meghan Markle.

Medijsko podjetje Archewell Productions, ki sta ga ustanovila vojvoda in vojvodinja Susseška ter poimenovala po svojem sinu Archieju, je sicer že konec lanskega leta sporočilo novico, da bo Meghan izvršna producentka animirane serije Pearl, ki naj bi v središče postavila zgodbo 12-letne deklice. Serija naj bi tako deklico spremljala na njenih dogodivščinah ter ob tem osvetlila življenjske zgodbe številnih žensk, ki so bistveno pripomogle k oblikovanju zgodovine.

Meghan je takrat izrazila veliko navdušenje, da bo lahko sodelovala pri kreiranju serije, ki bo “slavila izjemne ženske v naši zgodovini”. Medijska hiša Archewell Productions Netflixove napovedi o preklicu napovedanih projektov še ni komentirala. Je pa Netflix sporočil, da bo skupaj s Peral preklical tudi napovedano dokumentirano serijo Heart of Invictus, v kateri bi predstavili športnike, ki naj bi tekmovali na dobrodelnih igrah vojnih veteranov. Gre za športni dogodek, ki ga je v Hagu letos ustanovil princ Harry.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar