Neurje na Hrvaškem: med gašenjem požara po udaru strele hudo poškodovan gasilec

Svet 29. Maj 202410:50 0 komentarjev
požar v karlovcu
Foto: zajem zaslona/DNEVNIK.HR

V hudem neurju v Karlovcu je bil v torek pri gašenju požara po udaru strele hudo poškodovan 52-letni gasilec. Zaradi obilnih padavin, ki sta jih ponekod na območju Karlovca spremljala toča in močan veter, je poplavilo tudi več kleti in cest, poročajo tamkajšnji mediji. Hrvaški vremenoslovci novo poslabšanje vremena napovedujejo za četrtek.

Severozahod Hrvaške je včeraj popoldne zajelo hudo neurje, ki ga je ponekod spremljala tudi toča. Prizadeto je bilo predvsem območje Karlovca, kjer so v zelo kratkem času padle izjemno velike količine dežja, ki so povzročile hudourniške poplave.

Zaradi udara strele je zagorelo v stanovanjski hiši v Karlovcu. Požaru je sledilo več eksplozij, pri čemer naj bi za zdaj še neznani predmet v predel prsnega koša zadel 52-letnega gasilca. Tega so po nesreči odpeljali v eno od zagrebških bolnišnic, njegovo stanje pa je stabilno, je davi poročala hrvaška javna radiotelevizija HTV.

Hrvaški gasilci so čez dan prejeli več deset klicev zaradi poplavljenih objektov, podrtih dreves in drugih izrednih dogodkov. Hudourniki so poplavili tudi več ulic in parkirišč, prav tako je bilo v poplavljenih podvozih ujetih nekaj voznikov, poroča Dnevnik.hr.

poplave v karlovcu
Foto: PROFIMEDIA

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danes napoveduje lokalne padavine ter možnost burje na Kvarnerju. V četrtek bo sledilo poslabšanje vremena, DHZM pa je zaradi nevarnosti neviht izdal rumeno opozorilo za vse dele države razen Dalmacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!